Kia, kendi spor otomobil markasını oluşturmak istiyor

Kia Stinger
Kia Stinger

BMW'nin M serisi performans otomobillerinden sorumlu eski yöneticisini bünyesine katan Kia, spor araba segmentinde kendi alt markasıyla şansını denemek istiyor.

Genesis markasıyla lüks pazarda kendini gösteren Hyundai-Kia, şimdi de performans odaklı otomobiller üzerine çalışmalarını hızlandırıyor. 2016'da BMW'nin M serisinden sorumlu yöneticisi Albert Biermann'ı spor otomobil operasyonunun başına geçiren Koreli otomotiv devi, sadece performans araçları için özel bir marka oluşturmaya hazırlanıyor.

İlk kez 2011'de ortaya çıkarılan bir konsepti geçen yıl 365 beygirlik Stinger GT olarak piyasaya süren Kia, performans odaklı markanın bel kemiğini oluşturacak. Marka için endüstrinin beğenisini kazanan Stinger ismi öne çıkıyor. Henüz planlamanın kesinleşmediğini belirten Hyundai/Kia yöneticileri, bu markayla otomotiv grubunun mevcut modellerini performans odaklı modifikasyonlarla yeniden piyasaya sürmeyi amaçlıyor.

Mercedes-AMG ilişkisine benzer bir sistem oluşturmaya niyetlenen Hyundai grubu, i30 N ve Veloster N gibi mevcut otomobillerinin spor sürümlerini yeni markanın amblemiyle piyasaya sürecek. Detroit fuarında basın mensupları vasıtasıyla piyasanın nabzını yoklamak isteyen Güney Koreli şirketin yetkilileri, yönetim kuru onayı alır almak marka çalışmalarına resmen başlayacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >