LG güncelleme takvimini açıkladı: G7 ThinQ için Android P ilk çeyrekte geliyor

LG G7 ThinQ.
LG G7 ThinQ.

İşletim sistemi güncelleme konusunda epey geciken LG, 2019'un ilk çeyreği itibariyle tepe seviyesi modeller için Android Pie yayınlamaya başlıyor. Ayrıntılar haberimizde:

Akıllı telefonlar için 'güncelleme sıklığı' büyük önem taşıyor. Yani işletim sisteminin hangi aralıklarla güncellendiği konusu epey elzem. Dev isimlerin birkaçı yenilikleri hızlıca servis ederken bazı şirketler ise bu konuda -ne yazık ki- sınıfta kalıyor.

LG G7 ThinQ'in ardından V40 ThinQ için de Android Pie güncellemesinin yayınlanması bekleniyor.
LG G7 ThinQ'in ardından V40 ThinQ için de Android Pie güncellemesinin yayınlanması bekleniyor.

Tepe seviyesinde Android Pie dönemi

Güney Koreli LG de tam olarak bu örneğin merkezinde yer alıyor. Çünkü şirket şu ana kadar Android Pie güncellemesini herhangi bir telefonunda sunabilmiş değil. Tepe seviyesi de buna dahil. Ama son olarak herkesin merak ettiği LG telefonlar için güncellemetakvimi yayınlandı.

Geç kalınmış olmasına rağmen bu senenin ilk çeyreğinde G7 ThinQ için ilk Android Pie güncellemesini yayınlayacak olan LG, daha sonrasında ise diğer modellere geçmeyi hedefliyor.

Merak edilen modellerden biri de Ekim'de tanıtılan 5 kameralı LG V40 ThinQ. Bu telefon için de güncellemenin bu sene yayınlayacağı tahmin ediliyor. Ama G7 ThinQ'teki gibi 'yılın ilk çeyreği' gibi bir tarih yok. Yine de ikinci çeyrekte güncellemenin V40 ThinQ için de yayınlanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İşin bir de güvenlik yamaları boyutu var tabii. Bu ay yayınlanacak minik güncellemeyle performans konusunda ilk adım atılmış oluyor.

Android Pie güncellemesi temelde yapay zekâya dayanan özellikler içeriyor. Fotoğraf: Android Authority.
Android Pie güncellemesi temelde yapay zekâya dayanan özellikler içeriyor. Fotoğraf: Android Authority.

Android Pie neler getiriyor?

Android Pie ile birlikte yepyeni özellikler sunuluyor. Adaptif batarya ve adaptifparlaklık gibi yapayzekâ temelli yenilikler listenin en başında yer alıyor. Ama dahası var. Kullanıcı arayüzünün yenilenmesiyle birlikte ana menü ve arayüz hareketleri de değişiyor. Ayrıntıları aşağıda bağlantısı bulunan rehberimizden okuyabilirsiniz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >