LG, kıvrılabilir formdaki dizüstü bilgisayar ekranı için patent aldı

LG katlanabilir ekran
LG katlanabilir ekran

LG, yeni nesil dizüstü bilgisayarlarda kıvrılabilir ekranlı bir yapı kullanabilir. Yeni alınan patent detayları konuya ilişkin detayları gösteriyor.

Patente göre LG'nin bu tasarımında klavye de katlanabilir yapıda. Ne zaman hayata geçirileceği ise şimdilik belli değil.

Apple, Samsung, Huawei ve diğer birçok akıllı telefon üreticisi katlanabiliryapıdaki modeller üzerinde çalışmalar yapıyor. Birkaç yıl içinde yaygınlaşması beklenen katlanabilir akıllı telefonların yerini ise ilerleyen yıllarda esnekekranlı modellerin alması bekleniyor. Yani aslında gizlenen ve esnek yapısıyla kolaylık sağlayan telefonlar da hayatımıza yavaş yavaş girecek gibi görünüyor.

LG'nin yeni patenti, kıvrılabilir ekranlı dizüstü bilgisayarı gösteriyor.
LG'nin yeni patenti, kıvrılabilir ekranlı dizüstü bilgisayarı gösteriyor.

LG'nin üzerinde çalıştığı yeni teknoloji ise bu sistemi akıllı telefonlara değil doğrudan dizüstü bilgisayarlara getiriyor denilebilir. Zira şirket 'kıvrılabilir formda' bir bilgisayar ekranı geliştiriyor. Hatta patent de alınmış durumda.

Patentte bazı detayları sergilenen 13.3 inç ekranlı bilgisayar, kıvrılabilir yapısı sayesinde 17 inç boyutuna kadar genişleyebiliyor. Bu da ilerleyen süreçte akıllı telefonlarda görmeyi umduğumuz ekran teknolojisinin dizüstü bilgisayarlara entegreedilmişhali gibi görünüyor.

Ayrıca dizüstü bilgisayarın ekranının yanı sıra klavye bölümünün de katlanabilir yapıda olduğu çizimler üzerinden görülebiliyor. Yakın zamanda çıkmasını beklediğimiz tasarım detaylarıyla ilgili ayrıca bir haber yapıp sizleri bilgilendireceğiz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >