LG Watch Style ve Watch Sport akıllı saatlerin ilk bilgileri ortaya çıktı

lg watch style
lg watch style

Güney Koreli LG, Şubat sonunda Barselona'da düzenlenecek olan MWC 2017 kapsamında yeni nesil akıllı saatleri Watch Style ve Watch Sport'u tanıtacak.

Yaklaşık iki yıl önce duyurulan ve satışa çıkarılan Apple Watch, bu süreçte akıllı saatlerin yaygınlaşmasında büyük rol oynadı. Keza bu aşamadan sonra birçok farklı telefon üreticisi, akıllısaat pazarında pastadan payalabilmek için yeni modellerini sergiledi. Son olarak, Güney Koreli teknoloji devi LG'nin de Şubat sonunda Barselona'da düzenlenecek olan MWC 2017 fuarı kapsamında yeni nesil akıllı saatini tanıtacağı netleşti.

Apple ve Samsung, akıllı saatlerin işletim sistemlerini doğrudan kendileri geliştiriyor olsa da, LG doğrudan bu ürünler için tasarlanmış olan AndroidWear sistemini kullanıyor. En güncel Android Wear sürümüyle birlikte gelecek olan LG'nin akıllı saati, dünya geneliyle eşzamanlı olarak Türkiye'de de satışa çıkarılacak.


Tahminlere göre LG'nin yeni nesil akıllı saatinde 1.38 inç boyutunda bir ekran yer alacak. Bu ekrana ek olarak 768 MB bellek ve 4 GB sabit depolama alanının sunulması bekleniyor. İşlemci tarafında ise 1.09 GHz'de çalışan 4 çekirdekli özel bir sistemin kullanılacağı ifade ediliyor. LG Watch Sport olarak isimlendirilen ürünün tüm teknikdetayları ve işlemci testleri de ortaya çıktı. Hatta bu modele ek olarak bir de klasik tasarımıyla ön plana çıkacak Watch Style isimli özel bir saatin daha tanıtılacağı ifade ediliyor.


Yeni akıllısaatin tasarımı hakkında çok fazla bilgi yok. 27 Şubat'a yani MWC 2017 başlayana kadar cihazla ilgili diğer tasarım detaylarının da açığa çıkacağı öngörülüyor. Ama elbette LG tüm detayları basın toplantısı ve tanıtımetkinlikleri sırasında açıklayacak. LG'nin akıllı saat haricinde yeni nesil amiral akıllı telefonu G6'yı da fuar kapsamında tanıtacağı aşikar.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >