LG, yazılım güncelleme merkezini faaliyete geçirdi

LG G6
LG G6

Mobil cihazları için gelecek yazılım güncellemeleri geliştirmek ve cihazların her bölgede stabil çalıştığını teyit etmek amacıyla bir yazılım güncelleme merkezi oluşturan LG, Güney Kore'deki ar-ge merkezine entegre bu merkezin açlışını gerçekleştirdi.

Android platformunun en büyük sıkıntısı olan yavaş sürüm güncelleştirmeleri, Google dahil birçok ismi ciddi önlemler almaya teşvik ediyor. Bu alanda en önemli yatırımlardan birine imza atan LG, Güney Kore'deki ar-ge merkezi bünyesinde bir yazılım geliştirme merkezi kurdu.

Seul'ün batısındaki LG Electronics ar-ge merkezi, bundan sonra mobil cihazların yazılım güncelleştirmelerinden sorumlu bir merkeze ev sahipliği yapacak. Sadece gelecek sürüm yükseltmeleri için çalışmayacak olan ekip, LG telefonlarının tüm bölgelerde aynı performansla çalıştığından emin olmak için sürekli testler gerçekleştirecek.

Yazılım güncellemeleri daha hızlı dağıtılacak

İlk işi LG G6 için Android 8.0 Oreo işletim sistemi güncellemesini piyasaya sürmek olacak olan LG Yazılım Güncelleme Merkezi, Koreli üreticinin yeni Android sürümlerini daha hızlı dağıtıma hazırlamak için kurduğu bir mekanizma olarak faaliyet gösterecek. Oreo sürümüyle birlikte işletim sisteminin kernel'inde daha az değişiklikle güncel sürümün port edilebilmesini mümkün kılan Google ise, Fuscia kod adıyla geliştirdiği işletim sistemiyle güncelleme sorununa kökten çözüm bulmayı ümit ediyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >