Loto’da 18 yıl üst üste aynı rakamları oynadı, sonunda 9 milyon TL kazandı!

​Loto’da 18 yıl üst üste aynı rakamları oynadı, sonunda 9 milyon TL kazandı
​Loto’da 18 yıl üst üste aynı rakamları oynadı, sonunda 9 milyon TL kazandı

Powerball piyango çekilişleri kapsamında tamı tamına 18 yıldır aynı rakamları oynayan bir Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı sonunda 2 milyon dolarlık ikramiyenin sahibi olmayı başardı.

Şans oyunları konusunda birçok farklı yorum ve analiz yapılmasına rağmen konunun bir şekilde “şans” ile bağdaşması temelde gerçekleştirilen birçok hareketlenmeyi de anlamsız kılabiliyor. Bu bağlamda kararlı bir tutum sergileyerek sürekli aynı işlemleri gerçekleştirmenin şans oyunları ekseninde bir fayda sağlamayacağı düşünülebilir. Bir şans oyununda kazanan olmak için milyar farklı alternatif arasından doğru olana ulaşmak tek çare olduğu için bu ‘imkansızlık’ hali birçok insan tarafından kabullenilmiş durumda. Yine de bu durumun tam aksini düşünüp ona göre davranan insanların olduğunu da söylememiz gerekiyor.

18 yıl boyunca hiç vazgeçmedi!

Kararlılık özelliğini şansın ötesine geçirmek konusunda iddialı olan Amerika Birleşik Devletleri doğumlu Michael Tran, birçok farklı ihtimalin varlığını sorgulamadan 18 yıl boyunca sadece ve sadece aynı rakamları oynadı. Geçtiğimiz günlerde Powerball ismi verilen piyango çekilişinden tam 2 milyon dolar yani yaklaşık 9 milyon TL kazanana kadar kimsenin adını bilmediği bu adam, 18 yıl büyük bir ısrarla sadece ve sadece aynı rakamları oynadı. ‘’Biletimi dün gece telefonumla taradım ve Piyango Ofisi ile görüşmem gerektiği uyarısıyla karşılaştım.’’ diyen Tran, büyük ikramiyeyi tutturmayı başaramamış olsa da 2 milyon dolar yani 9.42 milyon TL’nin sahibi oldu. Muhtemelen yıllardır oynadığı rakamlara ikramiye vurmuş olması, ikramiyenin kendisinden daha büyük bir sevince neden olmuştur demek bile mümkün…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >