Mavi ekran tarih oluyor: Windows hataları artık yeşil ekranda gösterilecek

Gelecek ay çıkması beklenen güncellemeyle Windows 10'daki mavi hata ekranları tamamen ortadan kalkacak. Bunun yerine kullanıcılar Microsoft'un yeni yeşil ölümcül ekranıyla karşılaşacak.

Windows'un "çökme belirtisi" olan mavi ekranlarını görmeyen kullanıcı yoktur. Yıllardır milyonlarca kişinin aşina olduğu mavi ekranlar yeni Windows 10 güncellemesiyle tamamen ortadan kalkacak. Elbette bu durum, tüm problemlerin aşıldığı ya da kullanıcılara artık hata mesajları gösterilmeyeceği anlamına gelmiyor. Microsoft güncellemeyle hata mesajlarını mavi değil yeşil ekranda vermeye başlayacak.

Şimdilik sınırlı sayıda kullanıcı üzerinde test edilen bu hata ekranı "ölümcül yeşil ekran" şeklinde de ifade ediliyor. Rengin değiştirilmesinin birkaç sebebi var; bu sistemin Microsoft'un hataları tespit sürecini kolaylaştıracağı belirtiliyor. Yani böylece hatanın önizleme ya da kararlı sürümde ortaya çıktığı daha kolay anlaşılabilecek. Diğer etken ise kullanıcıların yıllardır usandığı mavi ekranın biraz daha sempatik gösterilmeye çalışılması. Renk değişimiyle psikolojik olarak bu mümkün. Ancak yeşil ekranların kullanıcıların karşısına çok fazla çıkması yeniden aynı etkiyi ortaya çıkarabilir.

Windows 10 14997 ile ortaya çıkan bu yeşil ekran yalnızca Insider kullanıcılarının karşısına çıkacak. Yeni Windows 10 güncellemesi kuvvetle muhtemel önümüzdeki ay dağıtılmaya başlanacak. Güncellemeyle birlikte işletim sistemine yepyeni özellikler eklenecek. Bunlardan biri de oyunlar sırasında performansı artıracak olan oyun modu.
Windows 10'a "Oyun Modu" özelliği geliyor
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >