Mavi tik yanıltmasın: WhatsApp'ın bilinmeyen özelliği ortaya çıktı

WhatsApp'ta gönderdiğimiz mesajlar mavi tik olsa da çok geç görülmüş veya hiç görülmemiş olabiliyor.
WhatsApp'ta gönderdiğimiz mesajlar mavi tik olsa da çok geç görülmüş veya hiç görülmemiş olabiliyor.

WhatsApp'ta gönderdiğimiz mesajlar mavi tik olsa da çok geç görülmüş veya hiç görülmemiş olabiliyor. İşte mavi tikin hiç duymadığınız ayrıntısı...

WhatsApp mesajlaşmalarında ''üç aşama''nın son aşaması olan ''mavi tik'' karşı tarafın konuşma içine girerek mesajı gördüğünü belirtir. Ancak ''ses kayıtlarında'' durum biraz farklı. Öyle ki gönderdiğimiz ses kaydında mavi tik olsa bile bu mesajı gönderdiğimiz kişinin bunu dinlediği ve ona göre cevap yazdığı anlamına gelmiyor.
Bilgisayar'dan WhatsApp'a nasıl girilir?
WhatsApp otomatik indirmeyi kapatma
İlk olarak gönderdiğiniz ses kaydı karşıdaki kişiye sadece iletilirse bu durumda mavi tik de oluşmaz.



Sonrasında bu mesajlaşmanın içine giren kişini bildirimi tıpkı diğer mesajlarda olduğu gibi ''mavi tik'' olarak gelir.



Görüldüğü üzere mavi tik var yani WhatsApp dilinde bu karşı tarafın mesajı tamamen gördüğü anlamına geliyor. Ancak ses kayıtlarında yazılı mesajlardan farklı olarak ''oynatıldı'' seçeneği geliyor. Sesli mesaja yani ses kaydının ayrıntılarına baktığımızda bunu görmemiz mümkün.

Bu işlem iPhone'da her mesajı sola doğru kaydırarak Android cihazlarda ise mesajın üzerine basılı tutarak bu bilgi menüsünü açabiliyoruz.



En son olarak oynatıldı seçeneğinin karşısına mesajın dinlenildiği ''saat ve dakika'' geliyor. Yani ses kaydınız mavi tik geldikten saatler sonra da dinleniyor veya hiç dinlenmiyor da olabilir.


BONUS: Abisine karpuz seslerini atan çocuk :)





Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >