Microsoft pes etti, Groove tarih oluyor

Microsoft Groove Music.
Microsoft Groove Music.

Apple Music, Spotify ve Google Play Music ile girdiği rekabetten çıkamayacağını anlayan Microsoft’un ücretli çevrimiçi müzik dinleme platformu Groove, bu yılın sonunda kendini feshederek sessizliğe bürünecek. Kullanıcılar, Groove’de oluşturdukları listeleri Spotify’a aktarabilecek.

Microsoft, Spotify ile yaptığı anlaşma neticesinde bir süredir başarısızlığıyla gündem olan Groove’u 31 Aralık 2017’de kaldıracağını açıkladı. Teknoloji devi, yaptığı açıklamada geleneksel bir müzik oynatıcı olarak uygulamanın 31 Aralık’tan sonra da kullanılacağını ancak yeni şarkı indirme, satın alma ya da yayınlama imkanının kalmayacağını açıkladı. Spotify kullanıcılarına ise bu kaldırma haberinden mutlu edici bir gelişme nasip oldu. Yayınlanacak bir güncelleme sonrasında Groove Music uygulaması içerisinde sahip olunan müzikler Spotify’a aktarılabilecek.

Microsoft, yıllardır ısrarla denemesine rağmen bir türlü dikiş tutturamadığı, isim ve platform değişikliklerinin bir türlü olumlu sonuç vermediği müzik dinleme uygulamasını piyasada tutmayı başaramadı. Taşınabilir medya araçlarında kullanılması amacıyla geliştirilen Zune markasıyla Zune Music Pass olarak piyasaya sunulan uygulamadan, 2012 yılında Xbox Music için vazgeçilmişti. 2015 yılı içerisinde Xbox oyun konsolu sahibi olmayan kullanıcılarda oluşturduğu kafa karışıklığı nedeniyle uygulamanın ismi değiştirilmiş Groove Music’e dönüştürülmüştü. Tüm çabalar Groove’u, Spotify ve Apple Music ile rekabette güçlü kılmaya yetmedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >