Microsoft söz verdi: Silinen dosyalar kurtarılacak!

Windows 10
Windows 10

Microsoft, Windows 10 Ekim güncellemesiyle dosyaları silinen kullanıcıların mağduriyetlerinin giderileceğini belirtiyor. Windows Insider Program yöneticisi yaptığı açıklamada kullanıcıların doğrudan Microsoft ile iletişime geçilmesi gerektiğini belirtiyor.

Microsoft'un bir yıldır 'yüksek sesle' dile getirdiği Windows 10 güncellemesinin kullanıcılara sunulmasının ardından yaklaşık bir hafta geçti. Ancak kısa süre önce fark edilen 'dosya silinme' sorunu şirketi zor durumda bıraktı.

Windows 10'un Ekim güncellemesi uzunca bir süredir bekleniyordu.
Windows 10'un Ekim güncellemesi uzunca bir süredir bekleniyordu.

Özellikle Microsoft forumlarında ve sosyal ağlarda çok fazla dile getirilen bu sorun, kullanıcıların hızla güncellemeden uzaklaşmasına sebep oluyor; ki bu durumda mantıklı olan da o. Yani dosya kaybetme pahasına Windows 10'un Ekim güncellemesini sisteme kurmaya gerek yok. Microsoft tarafından bir açıklama gelmedikçe kullanıcılara önerilebilecek en sağlıklı yöntem bu.

Microsoft'tan önemli uyarı

Durum böyle olunca Windows 10 için sunulan altıncı büyük güncelleme kısa süre önce geri çekildi. Yani şirket sorunun daha fazla kullanıcıyı etkilememesi için kritik güncellemeyi askıya aldı. Son olarak Microsoft cephesinden konuyla alakalı yeni bir açıklama daha yapıldı. Şirket, en son Windows 10 güncellemesinde kaybolan kişisel dosyaların tamamen kurtarılacağını ifade ediyor.

gzt

Windows Insider Program'ını yürüten Dona Sarkar, krizden etkilenen kullanıcıların bilgisayarları kullanmayı bırakıp Microsoft ile iletişime geçmeleri gerektiğini belirtiyor.

Ne olmuştu?

Microsoft'un birkaç gün önce yayınladığı Windows 10 Ekim güncellemesini yükleyen kullanıcılar dosyaların kendiliğinden silinmesinden şikayetçi olmuştu. Problemi çözemeyen Microsoft ise çözümü güncellemeyi geri çekmekte buldu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >