Microsoft Surface Pro 5'in yeni özellikleri belli oldu

Microsoft'un yeni nesil tablet bilgisayarı Surface Pro 5, 2017'nin ilk yarısında satışa çıkacak.

Geçtiğimiz sene Surface Pro 4'ü satışa sunan Microsoft, ailenin en yeni modeli Surface Pro 5'i de bu yıl sahneye çıkarmaya hazırlanıyor. Şirketin uzunca bir süredir üzerinde çalıştığı bu yeni tablet, bir önceki versiyona oranla hem tasarım hem de performans anlamında farklılıklar içeriyor. Yeni tablette, tasarımdaki minik değişikliklere ek olarak performans kısmında önemli güncellemeler söz konusu.

Surface Pro 5'te büyük ihtimalle Intel'in Kaby Lake serisi işlemcileri kullanılacak. Böylece tablet, yüksek işlem gücü gerektiren uygulamalarda tam performans sergileyecek. İşlemciye ek olarak depolama tarafında da yenilikler var. Yeni nesil 512 GB'lık SSD depolama birimlerinin kullanılacağı üründe USB Type-C ve Thunderbolt gibi arabirimler de yer alacak.
Kablosuz şarj teknolojisi

                                    
                                    
                                    En önemli ayrıntılardan biri de kablosuz şarj teknolojisi. Surface Pro 5, kuvvetle muhtemel kablosuz şekilde şarj olabilecek. Bu da elbette özel bir kablosuz şarj istasyonuyla sağlanacak. Tablet, bu standın üzerine yerleştirildiğinde şarj işlemi otomatik olarak başlayacak. Yapılacak tanıtımın ardından Windows 10'lu SurfacePro 5'in 2017'nin ilk çeyreğinde satışa çıkması bekleniyor.
Kablosuz şarj teknolojisi En önemli ayrıntılardan biri de kablosuz şarj teknolojisi. Surface Pro 5, kuvvetle muhtemel kablosuz şekilde şarj olabilecek. Bu da elbette özel bir kablosuz şarj istasyonuyla sağlanacak. Tablet, bu standın üzerine yerleştirildiğinde şarj işlemi otomatik olarak başlayacak. Yapılacak tanıtımın ardından Windows 10'lu SurfacePro 5'in 2017'nin ilk çeyreğinde satışa çıkması bekleniyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >