Microsoft: Windows 10'da hata yaptık

Microsoft, Windows 10'da sürdürdüğü agresif güncelleme politikası sebebiyle hata yaptıklarını kabul etti.

Geçen yıl Temmuz'da yayınlanan Windows 10, birçok kullanıcının Windows 8'den kaçış noktası oldu. Performans ve uygulamalar konusunda sınıfta kalan Windows 8, yeni sürümün çıkmasıyla birlikte kullanıcı kitlesini de kaybetmişti. Windows 10'un çıkışıyla birlikte Microsoft, bu yeni işletim sistemini ön plana çekmiş ve kullanıcıların karşısına sık sık güncelleştirme bildirimleri çıkarmıştı. Hatta birçok kullanıcı yalnızca bu bildirimlerden sıkıldığı için işletim sistemini güncelleme kararı almıştı.
Eski Windows sürümlerine desteğini keseceğini bildiren Microsoft, yaptığı son açıklamayla birlikte güncelleştirme bildirimlerini abarttıklarını net bir şekilde ifade etti. Windows 10'un güncelleme politikasına değinen şirketin önemli isimlerinden Chris Capossela, yeni sürüme geçişte çok agresif davrandıklarını dile getirdi. Kullanıcıların karşısına sürekli bildirim çıkarmanın çok büyük bir hata olduğunu da sözlerine ekledi.


Ücretsiz güncellemenin geçtiğimiz 
Temmuz'da sona ermesiyle birlikte elbette bildirimler de ortadan kalktı. Microsoft yöneticisi, önümüzdeki güncellemelerde bu hatayı tekrarlamayacaklarını bildirdi.
Eski Windows sürümlerine desteğini keseceğini bildiren Microsoft, yaptığı son açıklamayla birlikte güncelleştirme bildirimlerini abarttıklarını net bir şekilde ifade etti. Windows 10'un güncelleme politikasına değinen şirketin önemli isimlerinden Chris Capossela, yeni sürüme geçişte çok agresif davrandıklarını dile getirdi. Kullanıcıların karşısına sürekli bildirim çıkarmanın çok büyük bir hata olduğunu da sözlerine ekledi. Ücretsiz güncellemenin geçtiğimiz Temmuz'da sona ermesiyle birlikte elbette bildirimler de ortadan kalktı. Microsoft yöneticisi, önümüzdeki güncellemelerde bu hatayı tekrarlamayacaklarını bildirdi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >