Microsoft'un yeni akıllı telefonuyla ilgili ilk detaylar ortaya çıktı

Microsoft telefon
Microsoft telefon

Microsoft'un küllerinden doğacağı yeni bir akıllı telefon üzerinde çalıştığı biliniyor. Windows Phone yüklü olarak gelecek telefona ilişkin ilk ayrıntılar şimdiden ortaya çıkmaya başladı.

Masaüstü işletim sistemi ve yazılım sektöründeki başarısını akıllı cihazlara bir türlü aktaramayan Microsoft, hayli uzunca bir süredir akıllı telefon çalışmaları yürütse de beklediği sonuçları elde edemiyor. Elbette hal böyle olunca şirketin Windows Phone ile birlikte kurmaya çalıştığı ekosistemden eser kalmadı. Fakat uzun vade için yapılan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Microsoft'un yeni akıllı telefonu için tasarımcıların hazırladığı yeni konsept bu şekilde.
Microsoft'un yeni akıllı telefonu için tasarımcıların hazırladığı yeni konsept bu şekilde.

Bir süredir konuşulan Microsoft'un "devrimsel yeniliklere sahip" cihazıyla alakalı olarak ilk detaylar ortaya çıkmaya başladı. Söylentilere göre şu anda Microsoft kampüste testleri gerçekleştirilen akıllı telefon Windows Phone'un geri dönüşü için büyük önem taşıyor.

Microsoft'un birkaç ay önce duyurduğu yeni nesil Surface Pro tabletinde olduğu gibi yüksek kalite algısı sunması beklenen akıllı telefonun ARM-64 mimarisine sahip işlemciden güç alacağı tahmin ediliyor. Ek olarak multimedya deneyimi için büyük ekran, yüksek çözünürlük ve ince çerçeve de belirtilen ayrıntılar arasında. Cihazla ilgili şimdilik ortaya çıkan detaylar bu şekilde. Ancak önümüzdeki günlerde Microsoft'un akıllı telefonuna ilişkin yeni ayrıntıların açığa çıkacağı ortada.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >