Milli Savunma Bakanı açıkladı: Yerli ÇNRA'lar bu ay Zeytin Dalı Harekâtı'nda kullanılacak!

ÇRNA
ÇRNA

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, bugün sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada Makine ve Kimya Endüstri Kurumu tarafından geliştirilen ve etkisi 4 kat yükseltilmiş ÇNRA'ların Zeytin Dalı Harekâtında kullanılacağını bildirdi.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, yaptığı açıklamayla Makine ve Kimya Endüstri Kurumu (MKE) tarafından geliştirilen ve alansal etkisi 4 kat yükseltilmiş ÇNRA'ların Zeytin Dalı Harekâtı'nda kullanılacağını bildirdi.

Zeytin Dalı Harekâtında kullanılacak!

Yerli mühimmatlar, Zeytin Dalı Harekâtı açısından büyük önem taşıyor. Nurettin Canikli, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamalarda ÇNRA'ların mühimmat testlerinin başarıyla tamamlandığını bildirdi. Üstelik tamamen yerli olarak tasarlanan mühimmatların bu ay içinde Zeytin Dalı Harekâtı'nda kullanılmaya başlanacağını duyurdu. Canikli, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumumuza ve emeği geçen herkese teşekkür de etti.

ÇNRA nedir?

ÇNRA, kısaca Çok Namlulu Roket Atar anlamına geliyor. Çok namlulu roketatar, birden fazla roket atma kabiliyetine sahip, tekerlekli ve paletli araçlara monteli silahlardır. Serbest güdümlü veya daha başka güdüm sistemlerine sahip olabilirler. (Wikipedia)

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >