Mobil savaşlar başlıyor! iPhone 7 vs Galaxy Note 7

Birisi kamera özellikleriyle vuruyor diğeri ram'leriyle vuruyor efendim durduramıyoruz.

Günümüzde mobil cihazlarda rakiplerini geride bırakmış, kendi başlarına rekabet eden iki büyük firma var: Apple ve Samsung.
Yakın zamanda bu iki firma da en çok beklenen cihazlarını satışa sunacak.
Samsung geçen günlerde kendi cihazı, Galaxy Note serisinin en son versiyonunu yani Galaxy Note 7'yi tanıttı fakat iPhone her zamanki gibi ürünü satışa çıkarmadan bir şey söylemekten kaçınıyor.
Ama her sene olduğu gibi sızıntılar, söylentiler, fotoğraflar bize iPhone 7'nin nasıl özellikleri olduğu hakkında fikir sahibi olmamızı sağlıyor.
Biz de bu özellikleri derleyip "Acaba hangisi daha çok umut vaat ediyor?" diye bir karşılaştırma yaptık. Size de hangisinin daha iyi olduğunu seçmek kaldı.
Hafıza Kapasitesi

                                    Note 7'nin 16 GB veya 32 GB'lık modeli bulunmayacak.Ancak microSD kart desteği ile toplam hafıza 256 GB'a kadar arttırılabilecek.
Hafıza Kapasitesi Note 7'nin 16 GB veya 32 GB'lık modeli bulunmayacak.Ancak microSD kart desteği ile toplam hafıza 256 GB'a kadar arttırılabilecek.
iPhone 7'nin 32Gb'lık modelleri bulunabilecek

                                    TrendForce adlı bir araştırma şirketi tarafından, iPhone 7 ve 7 Plus'ın 16GB'lık modelleri bırakıp 32GB'lık modelleriyle giriş yapacağı öğrenildi.Doğrulamamış bir iddiaya göre ise iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın dahili hafızalarında farklılık olabileceğini, iPhone 7 plus'ın 256Gb'a kadar çıkarabileceğini fakat iPhone 7'nin bu kadar kapasitesi olmayacağı söylendi.
iPhone 7'nin 32Gb'lık modelleri bulunabilecek TrendForce adlı bir araştırma şirketi tarafından, iPhone 7 ve 7 Plus'ın 16GB'lık modelleri bırakıp 32GB'lık modelleriyle giriş yapacağı öğrenildi.Doğrulamamış bir iddiaya göre ise iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın dahili hafızalarında farklılık olabileceğini, iPhone 7 plus'ın 256Gb'a kadar çıkarabileceğini fakat iPhone 7'nin bu kadar kapasitesi olmayacağı söylendi.
Bateri ömrü

                                    Galaxy Note 7'de 3.500 mAh'lik batarya kullanılıyor ve 1.5 saatlik sürede şarj edilebilecek.
Bateri ömrü Galaxy Note 7'de 3.500 mAh'lik batarya kullanılıyor ve 1.5 saatlik sürede şarj edilebilecek.

                                    iPhone 7'nin ise 1.970 mAh'lik batarya kullanması bekleniyor, açıkça kapasite olarak Galaxy Note 7'den gerisinde kalmasına rağmen önceki telefonu olan iPhone 6s'den %14 daha fazla batarya kapasitesi olacak.
iPhone 7'nin ise 1.970 mAh'lik batarya kullanması bekleniyor, açıkça kapasite olarak Galaxy Note 7'den gerisinde kalmasına rağmen önceki telefonu olan iPhone 6s'den %14 daha fazla batarya kapasitesi olacak.
Ram ve işlemciler

                                    4Gb Ram ile görücüye çıkacak olan Galaxy Note 7, eski işlemcisi olan Android Marshmallaw 6.0.1  ile birlikte gelecek.
Ram ve işlemciler 4Gb Ram ile görücüye çıkacak olan Galaxy Note 7, eski işlemcisi olan Android Marshmallaw 6.0.1 ile birlikte gelecek.

                                    iPhone 7'nin kaç Ram olacağı tam belli olmamasına rağmen bazı söylentiler iPhone 7'de 2GB, iPhone 7 Plus'da ise 3GB Ram olacağı yönünde. iPhone 7'nin  yeni işlemcisi ise 6 çekirdekli A10 işlemci ile olacağı tahmin ediliyor.
iPhone 7'nin kaç Ram olacağı tam belli olmamasına rağmen bazı söylentiler iPhone 7'de 2GB, iPhone 7 Plus'da ise 3GB Ram olacağı yönünde. iPhone 7'nin yeni işlemcisi ise 6 çekirdekli A10 işlemci ile olacağı tahmin ediliyor.
Kulaklık girişi

                                    Galaxy Note 7'de her zamanki gibi kulaklık girişi olacak.
Kulaklık girişi Galaxy Note 7'de her zamanki gibi kulaklık girişi olacak.

                                    iPhone 7'de ise kulaklık girişi olmayacak söylentisi oldukça sık. Hatta Samsung'un geçici pazarlama müdürü Justin Denison, Note 7'i tanıtırken bununla ilgili dalga geçmişti. 
iPhone'da kulaklığın yerine neyin geçeceği tam belli olmasa da bluetooth kulaklık kullanılabileceği söylentiler arasında.
iPhone 7'de ise kulaklık girişi olmayacak söylentisi oldukça sık. Hatta Samsung'un geçici pazarlama müdürü Justin Denison, Note 7'i tanıtırken bununla ilgili dalga geçmişti. iPhone'da kulaklığın yerine neyin geçeceği tam belli olmasa da bluetooth kulaklık kullanılabileceği söylentiler arasında.
Kamera Kalitesi

                                    Galaxy Note 7, 12 megapiksel ve düşük ışıkta bile hassas çekimler yapabilme imkanı veren bir kameraya sahip.
Kamera Kalitesi Galaxy Note 7, 12 megapiksel ve düşük ışıkta bile hassas çekimler yapabilme imkanı veren bir kameraya sahip.

                                    iPhone 7'nin  kamera açısından büyük bir atılım yapması bekleniyor. Bazı iddialara göre iPhone 7'nin kamerası 21 megapiksel değerinde olması bekleniyor.Önceki telefonunun (Iphone 6s) 12 megapiksel değerinde olduğu göz önüne alırsak iPhone'un bu sefer kameraya verdiği önemi daha açık görebiliriz. Ayrıca iPhone 7  küçük cisimler için tek kamera, büyük cisimler için ise çift kamera ile fotoğraf çekebilme imkanı sunması bekleniyor.
iPhone 7'nin kamera açısından büyük bir atılım yapması bekleniyor. Bazı iddialara göre iPhone 7'nin kamerası 21 megapiksel değerinde olması bekleniyor.Önceki telefonunun (Iphone 6s) 12 megapiksel değerinde olduğu göz önüne alırsak iPhone'un bu sefer kameraya verdiği önemi daha açık görebiliriz. Ayrıca iPhone 7 küçük cisimler için tek kamera, büyük cisimler için ise çift kamera ile fotoğraf çekebilme imkanı sunması bekleniyor.
Ekran Kilidi 

                                    İris tarayıcısıyla Galaxy Note 7'de telefonunuza gözünüzü taratarak girebiliceksiniz. Note 7 bu özelliğiyle telefon dünyasında yeni bir akım başlatabilecek gibi.
Ekran Kilidi İris tarayıcısıyla Galaxy Note 7'de telefonunuza gözünüzü taratarak girebiliceksiniz. Note 7 bu özelliğiyle telefon dünyasında yeni bir akım başlatabilecek gibi.

                                    iPhone yeni telefonlarında artık ForceThouch özelliğini kullanmaya başlayabilir. iPhone'un ön yüzündeki tek tuşu olan Home tuşu bizi telefonun ana sayfasına döndürüyordu ve ekranı açmamızı sağlıyordu. Şimdi ise bu tuşun kalkması söz konusu, Home tuşunun yerine ise ForceThouch özelliği yani ekrana dokunarak açma özelliği gelebilir.
iPhone yeni telefonlarında artık ForceThouch özelliğini kullanmaya başlayabilir. iPhone'un ön yüzündeki tek tuşu olan Home tuşu bizi telefonun ana sayfasına döndürüyordu ve ekranı açmamızı sağlıyordu. Şimdi ise bu tuşun kalkması söz konusu, Home tuşunun yerine ise ForceThouch özelliği yani ekrana dokunarak açma özelliği gelebilir.
Telefon renkleri 

                                    Galaxy Note 7; siyah, beyaz ve gri renklere ek olarak, mercan mavisi rengiyle satışa çıkacak.
Telefon renkleri Galaxy Note 7; siyah, beyaz ve gri renklere ek olarak, mercan mavisi rengiyle satışa çıkacak.

                                    iPhone da artık tipik 'gri' rengini bırakıp kapalı mavi rengini kullanması bekleniyor.
iPhone da artık tipik 'gri' rengini bırakıp kapalı mavi rengini kullanması bekleniyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >