Mucize: 1 yıl sonra gölün dibinden çıkan iPhone herkese sürpriz yaptı

Michael Guntrum isimli bir kullanıcı tarafından buz kaplı göle düşürülen iPhone 4, 1 yıl sonra bulundu. Sapasağlam ve halen çalışıyor.

Apple, iPhone 7'ye kadar hiçbir modeline su geçirmez sertifikası vermedi. iPhone 4 de bu cihazlardan biri. 1 yıl önce gölün üzerinde gezinti yaparken iPhone 4'ünü düşüren Michael Guntrum isimli bir adam telefonunu aradı ancak bulamadı. Aradan bir yıl geçtikten sonra, eriyen buzların ardından bölgede metal dedektörüyle hazine avcılığına soyunan makine mühendisi Daniel Kalgram, telefona şans eseri denk geldi. Kalgram, cihazın üzerindeki iletişim bilgilerini kullanarak telefonu sahibine iade etti.



Guntram, pek de ümidi olmamasına rağmen iPhone 4'ü önce pirinçlerin içerisine koydu, daha sonra da iki gün boyunca şarj etti. Güç düğmesine bastığında ise beklemediği bir sürprizle karşılaştı: Hala çalışıyor! Telefonun 'su geçirmeme özelliği bulunan' bir kılıfla korunmamasına rağmen yine de hala çalıştığını söyleyen Guntram, 'bu sayede modeli ne olursa olsun, iPhone'ların su geçirmeye karşı dayanıklı olduğunu öğrenmiş oldum' dedi.





Kaynak: Webtekno
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >