Müthiş uygulama: Boş anlarınızda istemsizce dil öğreneceksiniz

Müthiş uygulama: Boş anlarınızda istemsizce dil öğreneceksiniz​
Müthiş uygulama: Boş anlarınızda istemsizce dil öğreneceksiniz​

MIT Üniversitesi araştırmacıları 'bekle ve öğren' mimarisini baz alarak uzun dönem hafızasını harekete geçiren bir dil öğrenme uygulaması geliştirdiler.

Çağımızın belki de en önemli olgusu zaman. Her gün onlarca işle uğraşan insanın, elinden saniyeler kayıp gidiyor. Bu kayıp saniyeleri değerlendirmek adına MIT Bilgisayar Bilimi ve Yapay Zeka Laboratuvarı (CSAIL) araştırmacıları yeni bir uygulama geliştirdi. Bu uygulama sayesinde boşa giden saniyeleriniz arasında dil öğreneceksiniz.

Geçtiğimiz ay yayımlanan Bilgisayar-İnsan Etkileşimi Üzerine İşlemler makalesinde uygulamayı anlatan yazılım geliştiricileri, WaitSuite adlı uygulamanın fırsatçı bir mikro öğrenme paketi olacağını, aynı zamanda uygulamada bekleme ve öğrenme metodu kullandıklarını ifade ediyor. Uygulama sayesinde Wi-Fi bağlantısı kurarken, e-posta yollarken, SMS yollarken, asansör tuşuna basarken veya telefona içerik yüklerken yeni bir dil öğrenebileceksiniz.

WaitSuite ekrana sabitlenir ve siz doğru cevabı vermeden ekranı küçültmez veya ekrandan yok olup gitmez. Bu sayede uzun dönemli hafıza tetiklenmiş olur. WaitSuite halihazırdaki tüm akıllı telefon görevlerine yerleştirilebilir. WaitSuite kullanan denekler iki hafta içerisinde yaklaşık 57 yeni kelime öğrendiler. MIT araştırma ekibi, projeden matematik, tıp, fizik ve birçok alanda bilgi edinmek için yararlanabileceklerini vurguluyorlar.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >