Nissan’ın kapı alarmı unutkanlıkların önüne geçiyor

Nissan.
Nissan.

Arka koltukta unutulan eşyalar, yiyecekler hatta evcil hayvanlar için bir çözüm üretmeyi amaçlayan Nissan çalışmalarını hızlandırdı.

Özellikle sıcaklığın katbekat arttığı bugünlerde, karşılaşmak istediğimiz en son şey arabanın arkasında unutulmuş eşyalarımız, yiyecek- içecekler ve sıcaklık kaynaklı sorun yaratabilecek bilimum üründen ileri gelmektedir. Oldukça modern şekilde tasarlanmış ve birçok özelliği binlerce kez gözden geçirilmiş otomobillerimizde çeşitli uyarı sistemleri bulunsa da bu durum çok net bir farkındalık yaratmak noktasında yeterli olmuyor diyebiliriz. Nissan’ın yeni uyarı sistemi direkt olarak arka koltuğunuza konsantre oluyor.

Yolculuk öncesinde veya sonrasında kullanılıp kullanılmadığını anlamak için arka kapı anahtarlarına dokunan sistem, bunun hemen ardından size gösterge panelinde bulunan bir uyarıyla kontrol yapmanızı hatırlatıyor. Eğer bu da işe yaramazsa ve arabayı park yerine bırakıp uzaklaşmaya başladıysanız, araba tepesinde bulunan sensörler vasıtasıyla sesli bir uyarıyla size arabayı kontrol etmeniz gerektiğini anımsatacak. Bu seslerin komşuları rahatsız edebilecek tonlara ve melodilere sahip olmaması da Nissan tarafından düşünülmüş bir ayrıntı. Uyarı sistemi, kuş cıvıltılarıylabirlikte gelecek.

İki Nissan mühendisi tarafından geliştirilen sistem, arka kapı alarmı olarak isimlendiriliyor. Ebeveynler ve evcil hayvan sahipleri için de dikkat uyandırıcı birçok özellik barındıran “arka kapı alarmı”, gelecek ay, 2018 Nissan Pathfinder SUV ile birlikte kullanıma hazır hale gelmiş olacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >