Nokia 6, iPhone 7 Plus'a karşı: Hangisinin kamerası daha iyi?

Akıllı telefon dünyasına müthiş bir şekilde giriş yapan Nokia 6 şimdiden rakiplerine meydan okuyor. Bir amiral gemisi modeli olmasa da kamerası oldukça başarılı.

Nokia, piyasaya sürdüğü Nokia 6 modeliyle akıllı telefon dünyasına efsanevi bir dönüş yaptı. Nokia 6 birçok konuda değerlendirilirken, özellikle kamera konusunda çok olumlu eleştiriler aldı. Peki bu kamera Apple'ın amiral gemisi iPhone 7 Plus karşısında nasıl sonuçlar verdi dersiniz? Aşağıdaki videoda ikisinin kamera karşılaştırmasını ayrıntılı olarak göreceksiniz.

Nokia 6'da, f / 2.0 diyafram, çift LED flaş ve PDAF'ye sahip 16 megapiksel arka kamera bulunuyor. Ön kameranın çözünürlüğü ise 8 megapiksel. iPhone 7 Plus ise f / 1.8 diyafram, dörtlü LED flaş ve PDAF mimarili çift 12 megapiksel arka kameraya sahip. iPhone 7 Plus'ın ön kamerası ise 7 megapiksel.

Videoda Nokia 6 ve iPhone 7 Plus ile çekilmiş klipler ve fotoğraflar ikiye bölünmüş olarak gösteriliyor. Hem Nokia 6 hem de iPhone 7 Plus ile çekilmiş bir dizi hareketsiz görüntü de bulunuyor. Göz atmanız gereken ve az ışıklı ortamlarda fotoğraflanan çekimler de söz konusu. Ayrıca stabilizasyon testi de gerçekleştiriliyor. Stabilizasyon testi sırasında iPhone'un optik sabit görüntüleme yapısına sahip olduğunu unutmayın. Hangisinin daha başarılı olduğuna siz karar vereceksiniz.










Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >