Orta seviyeye taze kan: Xiaomi Mi A2'in ilgi çekici 5 özelliği

Xiaomi Mi A2
Xiaomi Mi A2

Xiaomi Mi A2, Google ile gerçekleştirilen Android One işbirliğinin son üyelerinden biri. Yeni telefon, Qualcomm Snapdragon 660 yonga seti; 8 çekirdekli işlemci, çift arka kamera ve dayanıklı yapısı sayesinde sınıfındaki birçok farklı modelin önüne geçiyor. İşte kısa süre önce tanıtılan Mi A2'nin ilgi çekici 5 özelliği!

Özellikle son birkaç yılda attığı adımlarla Çinli akıllı telefon üreticileri arasında kendini gösteren Xiaomi, Mi A serisine iki yeni modeli dahil etti. Mi A2 ve Mi A2 Lite olarak isimlendirilen bu iki ürün, doğrudan fiyat / performans kategorisinde çok önemli bir alana oturuyor.

Geçen sene duyurulan Xiaomi Mi A1'de olduğu gibi bu yılki Mi A2'de de Google ile Android One işbirliği sunuluyor. Dolayısıyla heyecan verici özelliklerin başında Android One geldiği rahatlıkla söylenebilir. Bu ailedeki modeller bilindiği üzere güncellemeleri hızlı bir şekilde aldığı gibi yeniliklerden de öncelikli olarak faydalanıyor.

Xiaomi, son bir yılda Qualcomm Snapdragon 660 yonga setli birçok farklı akıllı telefonu piyasaya çıkardı. Orta seviyede önemli bir boşluğu dolduran bu yonganın kullanıldığı Xiaomi Mi A2'nin en önemli özelliği ise global pazarda birçok farklı ülkede satışa çıkarılacak ilk model olması.

Snapdragon 660, 4 x 4 yapısındaki 8 çekirdekli Kryo 260 çekirdeklerine sahip. Buna ek olarak 14 nm üretim mimarisiyle geliştirilen çekirdeklerden 4'ü 1.8 GHz'de görev yaparken diğer 4'ü ise 2.2 GHz'e kadar çıkabiliyor.

Öte yandan grafik işlem birimi tarafında Adreno 512 yer alırken, telefonda 6 GB'a kadar RAM ve 128 GB'a kadar depolama birimi sunuluyor.

Xiaomi Mi A2'de 18:9 oranında görüntüler oluşturabilen bir ekran yer alıyor. Telefondaki 5.99 inç'lik Full HD + (2160 x 1080 piksel) çözünürlükteki ekran, Gorilla Glass 5 cam ile korunuyor.

Selefinden çok daha ince bir yapıya sahip olan Mi A2, esasında tasarım anlamında önceki modele göre görünüm anlamında çok büyük farklar içermiyor.

Mi A2'de 12 MP + 20 MP'lik konfigürasyonlara sahip çift arka kamera yer alıyor. Bu kameralar hem aydınlık ortamlarda hem de düşük ışık koşullarında tam performans sunuyor.

Otomatik olarak iki sensör arasında geçiş yapan kamera sisteminde 12 MP'lik sensörde IMX486, 20 MP'de ise IMX376 yer alıyor.

Selefine göre önemli farklar sunan telefon, aynı zamanda sınıfın da en güçlü kameralarından birini sunuyor.

Xiaomi Mi A2'nin kasası ve arka yüzeyi gayet sağlam. Dolayısıyla çizikler ya da benzer durumlar karşısında çok zarar görmüyor. Ek olarak ürünü Hindistan'dan satın alanlar Quick Charge 4.0 teknolojisinden yararlanabilecek adaptöre de sahip oluyor. Fakat global pazardan almak isteyenler ise standart 5V / 2A çıkış sunan adaptöre sahip oluyor.

Hem Xiaomi Mi A2 hem de Mi A2 Lite, Xiaomi Türkiye tarafından gelecek ay (Ağustos) satışa çıkarılıyor. Yurt dışı fiyatları şu şekilde:

Xiaomi Mi A2 fiyatları:

  • - 32 GB: 250 euro
    - 64 GB: 280 euro
    - 128 GB: 350 euro

Xiaomi Mi A2 Lite fiyatları:

  • - 3 GB RAM: 180 euro
    - 4 GB RAM: 230 euro
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >