Otomatik pilot güven kaybediyor: Tesla bu kez de bariyerlere çarptı

tesla otomatik pilot
tesla otomatik pilot

Tesla Model S'teki otomatik pilot, yol ve bariyerlerde yapılan düzenlemeleri analiz edemediği için kazalara karışmaya devam ediyor. Son olarak bariyerlerdeki değişiklikler sebebiyle yeni bir kaza meydana geldi.

Tesla aracıyla kazayı önleyen adama Elon Musk'tan büyük ödül var Trafiğe çıkan Tesla otomobil sayısının artmasıyla birlikte özellikle son dönemlerde kaza oranlarında da önemli bir artış yaşandı. Evet, genel olarak otomatik pilotun devreye girmesi dikkatlerden kaçabilecek birçok kazayı engelleyebiliyor. Ancak bu sistem şimdilik yine de beklenen performansı sunamıyor. Dolayısıyla otomatik pilot aktif konumdayken sürücülerin kontrolü tamamen araca bırakmaması gerektiği vurgulanıyor. Yani yol takibi ve diğer konularda sürücü yine aynı hassasiyeti koruması gerekiyor.

Son olarak Tesla Model S'te otomatik pilot devredeyken yeni bir kaza meydana geldi. Bariyerlerdeki kıvrımları fark edemeyen otomatik pilot, kazaya sebep oldu. Otomatik sahibi, Reddit üzerinden konuyla ilgili sitemini dile getirirken Tesla da kısa süre içinde bir açıklama yaptı.
Tesla, otomatik pilot özelliğinin şu anda yalnızca yardımcı konumda olduğunu net bir şekilde belirtti. Yani sürücülerin kontrolü tamamen otomatik pilota bırakmaması gerektiğinin altı çizildi. Kaza bölgesindeki bariyerlerde son dönemlerde çeşitli düzenlemelerin yapıldığını ifade eden Tesla, otomatik pilotun önceki bariyer şemasına göre hareket ettiğini belirtti.

Şimdilik Tesla ya da diğer otomobillerdeki otomatik pilot desteğine pek güvenmemek gerekiyor. Zira tüm şirketler bu özelliğin henüz "geliştirilmekte" olduğunu özellikle ifade ediyor. Dolayısıyla kazaların en büyük sorumlusu sürücüler oluyor.
Tesla aracıyla kazayı önleyen adama Elon Musk'tan büyük ödül var
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >