Otomotiv devi 527 binden fazla aracını geri çağırdı: Birden alev alabilir

Arşiv
Arşiv

Japon otomotiv devi Nissan, elektrik motoru parçasının alev almasına yol açabilecek bir arıza nedeniyle 527 binden fazla aracını geri çağırdı. Hata raporlarının elektrik motorlarındaki parça arızasından kaynaklandığı belirtilirken, şimdiye kadar 5 aracın alev aldığı ve 6 aracın kısmen yandığı öğrenildi. Geri çağrılan araçların da potansiyel olarak alev alabileceği aktarıldı.

Japonya Arazi, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakanlığı (MLIT) açıklamasına göre otomobil üreticisi Nissan'a, motor parçası hata raporları ulaştı. Bakanlığa göre Nissan, elektrik motoru parçasının alev almasına yol açabilecek bir arıza nedeniyle araçlarını geri çağırma kararı aldı.

5 araç alev aldı, 6 araç kısmen yandı

Hata raporlarının, otomatik "start-stop" (kalk-dur) sistemine yönelik elektrik motorlarındaki parça arızasından kaynaklandığı açıklandı. MLIT açıklamasında Nissan üretimi, şimdiye kadar 5 aracın alev aldığı, 6 aracın kısmen yandığı bildirildi.

527 bin araç geri çağrıldı

Nissan'a ulaşan hata raporları sonrası, üretici firma X-Trail, Serena minivan ve Landy minivan modelleri olmak üzere toplamda 527 bin 491 aracını geri çağırdı.

Geri çağrılan araçların yaklaşık yarısının Eylül 2010-Haziran 2017 arası imal edildiği ve potansiyel olarak alev alabileceği aktarıldı.