Paul Walker'ın arabasına özel tasarlanan Xbox One S açık artırmayla satılacak

Hızlı ve öfkeli XboX One S
Hızlı ve öfkeli XboX One S

Hızlı ve Öfkeli film serisinin ilkinde Paul Walker tarafından kullanılan 1995 model Mitsubishi Eclipse’in tasarımına uygun Xbox One S, Walker’ın anısına dünya çapında yapılacak bir açık artırmayla satışa sunulacak.

Hızlı ve Öfkeli filminde polis memuru Brian O'Conner'ı canlandıran gerçek ismiyle Paul Walker, geçirdiği trafik kazası sonucunda 30 Kasım 2013 tarihinde aramızdan ayrılmıştı. Filmde hızlı şoför Brian O’Conner’ı canlandıran Walker’ın ölümü yine aracı içinde oldu. Aşırı süratli olduğu söylenen oyuncu bir ağaca çarparak aracın yanmasına neden olarak hayatını kaybetmişti.

Filmlerini izleyen ve O’Conner karakterini çok seven izleyicileri derinden etkileyen bu ölüm ilk zamanlarda büyük bir kitle tarafından şaka olarak görülmüş ve Walker’ın uzun bir süre geri dönmesi beklenmişti. Ancak tüm bu beklemeler boş çıkmış ve hemen herkes Paul Walker’ın öldüğüne inanmak zorunda kalmıştı.

Efsane model 1995 Mitsubishi Eclipse'den ilham alındı

Ölümünün üzerinden 4 yıl geçmesinin ardından yakın arkadaşı ünlü oyuncu Vin Diesel, Paul Walker’ı anmak ve kurduğu kuruma destek vermek için özel tasarlanan Xbox One S’i açık artırmayla satma kararı aldı. Paul Walker’ın anısını dünya çapında duyurmak için satılacak yeşil Xbox One S, Walker’ın kullandığı 1995 model yeşil Mitsubishi Eclipse’den ilham alınarak tasarlandı.

Paul Walker ve kardeşinin kurduğu şirkete bağışlanacak

Satılacağı tarih kesin olarak belli olmasa da açık artırmanın Ekim ayının başında yapılması bekleniyor. Bu satıştan elde edilecek gelirinse Paul Walker’ın kardeşi Cody Walker’ın başında bulunduğu Reach Out World Wide’a (ROWW) bağışlanacak.

Konuyla alakalı açıklama yapan Cody Walker ise şunları söyledi: ''Öncelikle ailem ve ben bu zor zamanlarda verilen destek için minnettarız. Çünkü ROWW ekibinin özverisi, çalışmaları ve sizlerin desteği sayesinde kardeşimin mirası devam ediyor.'

So proud of Cody Walker... This custom made Xbox 1S will be auctioned on Oct 1st, at Game4Paul3. #ROWW

Vin Diesel (@vindiesel)'in paylaştığı bir gönderi ()

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >