Performans kralı: Yeni iPhone'un ilk testleri ortaya çıktı

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Onuncu yıla özel olarak geliştirilen yeni iPhone'un ilk performans testleri ortaya çıktı. Yeni iPhone, performans konusunda rakiplerinin tamamını geride bırakıyor...

Çizim ve konsept tasarımların paylaşılmasından sonra yeni iPhone'a ait olduğu iddia edilen performanstestleri de ortaya çıktı. Çinli kaynaklardan sızdırılan bilgilere göre onuncu yıla özel iPhone, şık ve yenilikçi tasarımın yanı sıra yüksekperformansıyla da dikkat çekecek.

iPhone 8'in GeekBench 4.0 testleri. Tek çekirdekte 4537 puan, çift çekirdekte ise 8975 puan.
iPhone 8'in GeekBench 4.0 testleri. Tek çekirdekte 4537 puan, çift çekirdekte ise 8975 puan.

Zira Geekbench 4.0 uygulamasıyla gerçekleştirilen benchmark testlerine bakılırsa yeni iPhone tek çekirdekte 4537 puan, çift çekirdekte ise 8975 puan almayı başarmış.

iPhone 8'in konsept görüntüsü.
iPhone 8'in konsept görüntüsü.

Hatta bu tabloya bakıldığında yeni nesil iPhone ile iPhone 7 arasında çok ciddi bir performans farkı olduğu görülebiliyor. Keza iPhone 7'ye oranla tek çekirdekte %30, çift çekirdekte ise %58'lik bir performans farkı var.

Üstelik yine aynı testlere göre tepe seviyesi Android telefonlar dahi yeni iPhone'un gerisinden geliyor. Şu anda GeekBench 4.0 uygulamasında hem tek çekirdek hem de çiftçekirdekte en yüksek puan alan Samsung Galaxy S8 ve Galaxy S8+ bile listede iPhone'un gerisinde kalıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >