PES 2017, Türkiye'yi Avrupa kıtasında saymadı!

Pes 2017
Pes 2017

Mobil versiyonu kullanıma sunulan PES 2017 Avrupa Şampiyonası'nda mücadele eden ülkemizi Avrupa yerine Asya kıtasında gösterdi.

PES 2017’nin iOS ve Android versiyonları bu hafta içinde yayınlandı. Oyunun genel kullanıcı puanının oldukça yüksek olduğunu ve ciddi manada sevildiğini de söyleyelim.

PES 17, şuan pazarlarda en popüler oyunların da başında geliyor.
PES 17, şuan pazarlarda en popüler oyunların da başında geliyor.

Ancak Japon şirketi KONAMI ekibi ülkemiz ile ilgili anlam veremediğimiz bir yorumda bulunmuş. Öyle ki Türkiye, Avrupa ülkelerinin yerine Asya ülkeleri arasında gösterilmiş. Kırgızistan ve Kazakistan’ın Avrupa’da gösterildiği bir yerde bizim Asya’da gösterilmemize anlam vermek zor. Çünkü Türkiye bugüne kadar her zaman Avrupa ülkeleri arasında gösterildi.

KONAMI'deki yetkililer konuyla alakalı herhangi bir açıklama yapmadı.
KONAMI'deki yetkililer konuyla alakalı herhangi bir açıklama yapmadı.

Aslında sizin de aklınıza bunun siyasi olaylardan dolayı yapıldığı fikri gelmiştir. Kaldı ki biz de bunun için yapıldığını düşünüyoruz.

NOT: Buradaki kızgınlık da Asya’yı sevmememiz değil olmamız gereken yerde gösterilmeyerek birilerinin isteğine göre farklı bir yerde gösterilmemizdir.

Sizce böyle bir şey ile anlatılmak istenen nedir, bir oyun firmasının böylesine işlere girmesini mantıklı buluyor musunuz?

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >