Pokemon Go Festivali hayal kırıklığı yarattı

Pokemon Go Fest
Pokemon Go Fest

Pokemon Go’nun birinci yılına özel kutlamalar kapsamında Chicago’da yapılmak istenen etkinlik, oldukça başarısız organizasyon nedeniyle kullanıcılara zehir oldu. Beklentilerin oldukça yüksek olduğu organizasyondaki aksaklıklar saç baş yoldurdu.

Niantic’in kitleleri peşinden koşturan ve oldukça büyük ilgiyle karşılanan oyunu Pokemon Go için yapılan ilk festival, oyuncuları epeyce mutsuz etti. Haftalar öncesinden duyurulan ve kullanıcıları çok sevindiren festival için olumsuz yorumlar inanılmaz seviyelere ulaştı. Heyecan verici bir videoyla duyurulan festival, fiyasko ile sonuçlandı.

Bir gün boyunca, festivale katılacak oyunculara özel canavarlar, yağmalar, madalyalar, daha önce görülmemiş pokemonlar ve yumurtalar vadeden Pokemon Go Festivali, kullanıcılardan gelen ilk yorumlara göre bağlantı sorunları nedeniyle oynanamaz duruma geldi. Festivale başka ülkelerden yahut eyaletlerden tonlarca harcama yaparak gelen insanlar oldukça sinirli bir şekilde tepkilerini Twitter üzerinden ve çeşitli tezahüratlarla gösteriyor. Niantic’in CEO’su John Hanke de sahneye çıktığında bu olumsuz tepkilerden nasibini aldı.

Niantic CEO’su John Hanke, festival esnasında dev sahneye çıkarak, kullanıcıları sakin olmaya davet etti. AT&T ile ortak bir şekilde tüm Niantic çalışanlarının bu sorunları gidermeye gayret ettiğini söyleyen Hanke, bu açıklamalarına rağmen yuhalandı. Etkinliğin rezalet ile sonuçlanması ile birlikte oyuncuların gönlünü almak adına her kullanıcıya 100 dolar değerinde “Poke Coin” verileceği ifade ediliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >