Pokemon Go'nun hedefi eski muhteşem günlere dönmek!

Pokemon Go Arayüz
Pokemon Go Arayüz

Yaptığı muhteşem çıkış ile oyun dünyasına yepyeni bir soluk getiren Pokemon Go, eski popülaritesini kaybetmiş durumda. Bu popülarite kaybı, eski günlere dönmek için çeşitli çabaları da beraberinde getirip yeni güncellemeler ortaya koymayı zorunlu kılıyor.

Pokemon Go, Pokemon’un çizgi film ve dizileriyle büyüyen nesli geçmişlerine döndürerek eğlendirmeyi hedefleyen bir oyun olarak piyasaya çıktı. Birçok insan tarafından isimleri, özellikleri, güçlü ve zayıf yanları ezbere bilinen pokemonların mücadelesi, oyuncular tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Niantic isimli oyun şirketinin kullandığı AR teknolojisiyle meydana getirilen oyun, onlarca farklı ülkede milyonlarca insan tarafından oynandı. Pokemon Go çılgınlığı, oyunun ilerleyen bölümlerinde ortaya çıkan durağanlık ve oyuncuların şikâyetçi olduğu oyun hataları yüzünden zaman zaman sekteye uğramıştı. Kullanıcı sayısında son zamanlarda oluşan azalma göz önüne alındığında ise firma, çeşitli güncellemelerin zorunlu olduğu düşüncesine vardı.

Android için 0.67.1 sürümüne, iOS için ise 1.37.1 sürümüne güncellenen Pokemon Go, bu güncellemelerde yer alan yeniliklerle yeniden eski günlerine dönmeyi hedefliyor. Güncellemeyle birlikte, oyunun oynanışında ve genel kodlarında büyük değişiklikler gerçekleştiren Niantic, uzun sürelerle “gym” adı verilen spor salonlarına bırakılan, unutulan pokemonların güçlerinin azalacağını belirtti. Bu güncelleme sayesinde “pokemon savaşı” olarak bilinen spor salonu mücadelelerinde rekabetin artırılması hedefleniyor. Raid adı verilen sistemin de oyuna dahil edilmesiyle standart pokemonlara nazaran oldukça büyük ve iri olan Raid Pokemonlar, oyun içerisindeki mücadele boyutunun tamamen değişmesini sağladı. Pokemon Go’nun şimdiye kadarki en büyük güncellemesiyle katılan ilk iki pokemon Tyranitar ve Alakazam oldu. Tüm bu yeniliklerin Pokemon Go için neler getirdiğini görmek için beklemek ve oyuncu yorumlarını görmek gerekiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >