Pokemon'dan sonra Harry Potter artırılmış gerçeklik oyunu geliyor

Harry Potter Wizards Unite
Harry Potter Wizards Unite

Konum tabanlı artırılmış gerçeklik oyunu Pokemon GO'nun büyük başarısı sonrası bir büyük kurgusal evren daha mobil cihazlara geliyor. Warner Bros, geliştirici firmayla birlikte Harry Potter için artırılmış gerçeklik oyunu hazırladığını duyurdu.

Google bünyesinde bir girişim olarak ortaya çıkan Niantic, geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü Pokemon GO artırılmış gerçeklik oyunuyla mobil oyun dünyasını altüst etmişti. Zaman zaman yeni projelerle anılan şirket, bugün yeni oyunu hakkında ilk kez açıklama yaptı. AR oyun platformunun uyarlanacağı yeni kurgusal evren Harry Potter oldu.

Yeni projede Warner Bros. ve WB Games ile birlikte çalışan Niantic, Harry Potter: Wizards Unite ismini verdikleri oyunu 2018'de yayımlayacak. Artırılmış gerçeklik teknolojileri sayesinde inşa edilen evrende oyunculara çevresini keşfetme ve diğer oyuncularla mücadele etme imkanı sunulacak. Şimdilik oynanış detayları netlik kazanmamış olan yapım hakkında gelecek yıl daha fazla detay paylaşılacak.

Nintendo ile geliştirilen Pokemon GO'dan sonra isabetli bir kararla ikinci oyun için seçilen Harry Potter evreni, AR oyunculuğunun ne kadar yüksek potansiyele sahip olduğunu gösterebilir. Heyecan verici projenin 2018 yaz sezonundan önce mobil platformlardaki yerini alması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >