Prizli hibrit Range Rover ve Range Rover Sport 2018'de satışa çıkacak

Range Rover
Range Rover

Gelecek yıl ilk elektrikli otomobilini piyasaya sürecek olan Jaguar Land Rover, prizli hibrit Range Rover modeli için de seri üretime hazır. 400 beygir gücündeki yeni nesil SUV 2018'de satışa çıkacak.

Jaguar Land Rover grubu, gelecek yıl ilk tam elektrikli otomobili Jaguar I-Pace'i piyasaya sürecek. Son bir senedir test edilen SUV segmente yönelik model, otomotiv devinin araç filosunu yenileme planının önemli bir parçası. Ancak Land Rover markası için de yeni nesil güç sistemleri geliştiriliyor. Los Angeles otomobil fuarında sınırlı sayıda basın mensubunun test etme fırsatı bulduğu prizli hibrit Range Rover bunlardan biri.

Ekim ayında resmiyet kazanan Range Rover P400e ve Sport versiyonu, 400 beygirlik prizli hibrit bir güç sistemiyle donatılacak. Şanzumanın yanına monte edilen 114 beygirlik elektrik motor, 13,1 kW kapasiteli lityum batarya ile tek başına 50 kilometre menzil sunabilirken, 2,0 litre dört silindirli benzinli motorun düşük hızdaki kontrolünü artırmaya da yardımcı olacak.

Tam elektrikli Range Rover da yolda

Yeni döneme yönelik çalışmaları prizli hibrit güç sistemleriyle sınırlı olmayan Land Rover, önümüzdeki yıllarda Jaguar I-Pace ile aynı platformu kullanacak bir tam elektrikli SUV de piyasaya sürecek. Ancak bu modelin kardeşi Jaguar'ın kopyası olmayacağının altını çizen İngiliz firma yetkilileri, off-road kabiliyeti yüksek, Land Rover ürün gamına uyum sağlayabilecek bir konsept üzerinde çalıştıklarını belirtiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >