Prof. Dr. Levent Eraslan'dan 'deprem bölgesindekilere' uyarı: Wİ-Fİ'leri gereksiz meşgul etmeyin

Arşiv
Arşiv

SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, deprem sonrası iletişimle ilgili GZT'ye açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Eraslan, "Deprem süreci gösterdi ki anlık mesajlaşma uygulamaları insan hayatı kurtarmada oldukça önemli bu yüzden özellikle deprem bölgesinde çevresinde yaşayan kişilerin gereksiz olarak Wİ-Fİ'lerini meşgul etmemeli. Mümkünse insanların kullanımına açmalarını öneriyoruz" dedi.

SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, deprem sonrası iletişim konusunda dikkat edilmesi gerekenleri GZT'ye anlattı.

SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan
SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan

Eraslan'ın açıklamalarından satırbaşları bu şekilde;

Burada önemli olan şu tabiki her sosyal olayda olduğu gibi böylesi olaylarda da provokatör kişiler ortaya çıkmakta onların yapabilecekleri toplumu korku ve infiale itmek.

Yanlış bilgilerle bilgi kirliliği oluşturmak, bunlara karşı da tedbirli olmak gerekmekte ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ilgili birimlerine bildirmelerini öneriyorum.

"Konum bilgileri açılmalı"

Konum bilgilerinin açık olması ve hiç akla gelmeyecek zamanda böylesi olayların olabilmesi ihtimaline karşı ise mutlaka telefonlarındaki internet yüklerinin geniş bir şekilde olmasında fayda var.

  • Depremin ardından AFAD uyarıları
  • AFAD iletişimin kesintisiz sürdürülebilmesi için haberleşirken telefon görüşmelerinin kısa tutulması gerektiğini ve haberleşmek için SMS ve internet tabanlı mesajlaşma uygulamaları tercih edilmesi gerektiğini belirtti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >