Qualcomm harekete geçti: iPhone 8'in çıkışı engellenebilir

iPhone 8
iPhone 8

Apple ve Qualcomm arasındaki gerilim artmaya devam ederken Uluslararası Ticaret Komisyonu'nu devreye sokarak çok önemli bir adım atan Qualcomm, iPhone 8'in piyasaya çıkışını tamamen engellemeye çalışıyor.

iPhone 7'de kullanılan modemin tam performans çalışmadığını saptayan Qualcomm, geçtiğimiz günlerde Cupertinoluşirkete dava açmış; yapılan anlaşmalardaki rakamların tam olarak ödenmediği belirtmişti. İki dev şirket arasındaki anlaşmazlıkların yeni iPhone'un çıkışını etkileyebileceği söyleniyor. Hatta bu sebepten dolayı iPhone 8'in gelecek sene tanıtabileceği de gündemde.

Yeni iPhone 8 konseptlerine göre ekranın en alt bölümü hava durumu, aktivite bilgisi ve Apple Music gibi uygulamaların kontrolünü sağlayacak.
Yeni iPhone 8 konseptlerine göre ekranın en alt bölümü hava durumu, aktivite bilgisi ve Apple Music gibi uygulamaların kontrolünü sağlayacak.

Qualcomm'un iPhone 8'i erteletmekle kalmayıp yeni telefonun satışını engelleyebileceği de konuşulanlar arasında. Söylentilere göre ABD'de ülkeye giren ürünlerin yasaklanmasından sorumlu olan Uluslararası Ticaret Komisyonu eğer gerekli görürse yeni iPhone'un satışını tamamen yasaklayabilir.

Geçtiğimiz dönemlerde Apple ile Samsung arasında benzer bir durum yaşanmıştı. Bu kapsamda Apple'ın iki patentinin ihlal edilmesiyle birlikte Samsung'un bazı telefonlarının satışının engellenmesi istenmişti. Ardından karar Samsung'un aleyhine sonuçlanmıştı. Konuyla ilgili olarak Apple CEO'su Tim Cook, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Qualcomm ile rakamlar konusunda uzlaşmaya varamadıklarını bildirmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >