Sabit internet hızı Dünya sıralaması açıklandı: Türkiye kaçıncı sırada?

Dünya genelinde internet hız ölçümleriyle ilgili araştırmalar yapan Akamai şirketi, Türkiye'nin Dünya genelindeki sabit internet hız ortlamalarını açıkladı.

İnternet hız ölçümleriyle ilgili çeşitli araştırmalar yapan Akamai 2016 yılının ilk çeyrek dönemlik verilerini açıkladı. Bu verilere göre Türkiye sabit internet hızında ortalama 7.2 Mbps ile dünyada 64.sırada. Mobil internet hızımız ise 6.5 Mbps.

Durum iç açıcı değil
Dünyadaki internet hızı ortalamaları ile kıyaslandığında ülkemizdeki durumun pek iç açıcı olmadığını söyleyen Türkiye Bilişim Derneği Antalya şube başkanı Mehmet Akyelli, "Kendi içimizde bazı gelişmelere mutlu oluyoruz ama dünya ölçeğinde baktığımızda ne yazık ki istediğimiz noktada değiliz. 7.4 milyar olan dünya nüfusundan internete bağlanan insan sayısı 3.4 milyarı bulurken, dünyada sosyal medyayı aktif olarak kullanan kişi sayısı 2.3 milyar. Dünyada 3.8 milyar mobil cihaz kullanıcısının 2 milyarı mobil cihaz üzerinden sosyal medyayı kullanıyor." açıklamasını yaptı.

İnternet yaygınlığı konusunda zirvede %98.2 ile İzlanda bulunuyor. Dünyanın en iyi programcıları ve yazılımcılarına yönelik açıklanan sıralamada ise Türkiye 77.5 puanla 30.sırada bulunuyor. 50 ülkenin bulunduğu sıralamada 1. sırada 100 puanla Çin yer alıyor.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >