Samsung, 146 inçlik microLED televizyonunu tanıttı

The Wall
The Wall

OLED piyasasının lideri Samsung, bir diğer yeni nesil ekran teknolojisi microLED için de çalışmalarını hızlandırıyor. Koreli üretici, "The Wall" adını verdiği 146 inçlik microLED televizyonunu tanıttı.

Samsung'un uzun süredir ar-ge faaliyetlerinde başı çektiği OLED ekran türüyle tahtı sallanmaya başlayan LCD, bu sene bir büyük rakip daha edinecek. Apple, Sony gibi teknoloji devlerinin desteklediği microLED ekranlar ilk kez bu yıl satışa çıkacak. OLED'de olduğu gibi microLED'de de geliştirme çalışmaları için ciddi harcamalar yapan Samsung, bu ekran türünü tüketiciyle buluşturan ilk isimlerden biri olacak.

CES 2018 kapsamında ilk microLED televizyon konseptini tanıtan Samsung, 2000 nit parlaklıkta çalışabilen 146 inç büyüklüğündeki ekrana "The Wall" adını vermiş. 4K Ultra HD çözünürlüklü televizyon, aynı zamanda dünyanın ilk modüler televizyonu ünvanını taşıyor. Çerçevesiz tasarım sayesinde microLED paneller bir araya getirilerek istenilen büyüklükte bir görüntüleme çözümü ortaya çıkarılabiliyor.

Samsung'un ilk microLED televizyonu neden 146 inç?

Televizyonun bu kadar büyük olmasının başlıca sebebi, microLED paneli oluşturan mikroskobik LED'lerin küçüldükçe üretiminin zorlaşması. Daha küçük LED'lerden oluşan normal bir panel ortaya çıkaracak kadar gelişmiş bir üretim teknolojisi geliştirilebilmiş değil. Bu hususta en hızlı gelişme gösteren Samsung bile satışa sunacağı ilk microLED çözümde nispeten daha büyük LED pikseller kullanacak.

Modüler televizyonunu bu bahar farklı boyut seçenekleriyle piyasaya sürecek olan Samsung, sektörde yeni bir ekran teknolojisi akımına öncülük edecek. OLED ve LCD ekranlardan çok daha yüksek parlaklık değerleri sunabilen, piksel yoğunluğunu 1000-2000 ppi seviyesine çıkarmak için ideal şartları sunan ve düşük enerji tüketimi sağlayan microLED, üstelik OLED gibi organik materyallerden meydana gelmediği için LCD'den bile daha uzun süre kalibre edildiği kalitede görüntü vermeyi sürdürebiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >