Samsung duyurdu: Akıllı telefonlar artık patlamayacak!

Samsung batarya
Samsung batarya

Yeni nesil akıllı telefonlarda tamamen katı hal bataryalara yer verecek olan Samsung, bu sayede patlama ve yangın sorunlarını ortadan kaldırmayı hedefliyor. Yani artık önümüzdeki birkaç yıl içinde akıllı telefonlardaki patlama sorunu tarih olacak!

Geçen sene Galaxy Note 7 patlamalarıyla gündeme oturan Samsung, batarya teknolojilerinde köklü bir değişiklik yapmayı planlıyor. Güney Koreli şirket yaşanan acı deneyimlerin ardından fabrikalardaki batarya testlerini artırmış; hatta sekiz aşamalı özel bir sistemi hayata geçirmişti. Dayanıklılık, görsel tespit, X-Ray kontrolü, şarj / deşarj, OCV ve TVOC gibi standart testlerin yanı sıra deneyime bağlı sökme ve hızlandırılmış kullanımtestleri de listeye dahil edilmişti.

Yeni nesil katı hal bataryalar ortam ısısına bağlı olarak farklı tepkimeye giremiyor. Dolayısıyla bu bataryalar sayesinde patlama sorunları tarih oluyor.
Yeni nesil katı hal bataryalar ortam ısısına bağlı olarak farklı tepkimeye giremiyor. Dolayısıyla bu bataryalar sayesinde patlama sorunları tarih oluyor.

Denetimlerin artırılmasının akabinde Samsung'un tamamen katı hal piller üzerine yoğunlaştığı netleşti. Böylece günümüzdeki standart lityum iyon bataryalara göre aşırı ısınma ve beraberindeki patlama sorunları tamamen ortadan kalkıyor.

The Korea Herald isimli haber sitesine röportaj veren şirket yöneticileri, iki ya da üç yıl içinde bu sistemin hayata geçirileceğini bildirmiş durumda. Katı hal yapısı sayesinde sıvı elektrolitten tamamen arındırılarak sunulan bataryalar, ortam koşullarına farklı bir tepkimeye giremiyor ve dolayısıyla patlama ya da benzer yangın sorunları oluşmuyor. Sistemin önümüzdeki senelerde elektrikli otomobillerde de kullanılması bekleniyor.

Not: Kapak fotoğrafı Androidpit'e aittir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >