Samsung fabrikasındaki elektrik kesintisi sebebiyle SSD'lere zam gelebilir

Samsung SSD
Samsung SSD

Geçen hafta Samsung Electonics'in fabrikasında yaşanan 30 dakikalık elektrik kesintisi, SSD fiyatlarının bir süre boyunca zamlanmasına sebep olabilir, işte detaylar...

Geçtiğimiz hafta, Samsung Electronics'in Güney Kore'deki Pyeongtaek tesisinde yaşanan elektrik kesintisi SSD fiyatlarının yükselmesine sebep olabilir. Bilindiği gibi 7/24 tamamen üretime dayalı fabrikalarda en ufak bir aksaklık bile büyük sonuçlar doğurabiliyor. Haliyle Samsung'un SSD'lere belirli bir süre de olsa zam yapması söz konusu.

Samsung, elektrik kesintisinin doğurduğu sonuçları kısa sürede telafi etmeye çalışıyor.
Samsung, elektrik kesintisinin doğurduğu sonuçları kısa sürede telafi etmeye çalışıyor.

Toplamda 60.000 silikon devre levha zarar görmüş

Digitimes'ın belirtiğine göre tam olarak bir hafta önce yaşanan 30 dakikalık elektrik kesintisi, toplamda 60.000 civarında silikon devre levhanın hasar görmesine sebep olmuş. Bu çok ciddi bir rakam çünkü Mart'taki NAND flaş üretiminin %11'lik bölümüne tekabül ediyor.

Samsung'un, dünya genelindeki NAND bellek üretimi konusunda en büyük tedarikçi olduğu düşünüldüğünde işin ehemmiyeti daha net bir şekilde anlaşılabiliyor. Güney Koreli şirket elbette bu sorunları aşabilecek büyüklükte. Fakat, önümüzdeki hafta (geçici bir süre de olsa) SSD'lerin fiyatlarına zam gelebilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >