Samsung Galaxy S8'de yeni bir özellik keşfedildi: Ön kamera da görüntü sabitleme destekliyor

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

JerryRigEverything isimli YouTube kanalının yaptığı analizlere göre Galaxy S8'in ön kamerasındaki optik görüntü sabitleme sistemi kapalı. Yani bu sistem esasında şimdilik kullanılamıyor.

Samsung'un geçtiğimiz ay New York'ta düzenlediği özel bir etkinlikle tanıttığı Galaxy S8 ve Galaxy S8+, an itibariyle Android cephesindeki en başarılı akıllı telefonlardan biri olma özelliği taşıyor. JerryRigEverything isimli YouTube kanalının ortaya çıkardığı detaylara bakılırsa Galaxy S8'deki arka kamera, fotoğraf ve videolarda titreşimi engelleyen OIS teknolojisini tam anlamıyla kullanmıyor.

Artık yeni nesil akıllıtelefonların çok büyük bir kısmında OIS, yani optik görüntüsabitleme teknolojisine yer veriliyor. Bu sistem temelde fotoğraf ve video çekimleri esnasında titreşimleri engelliyor. Böylece çok daha net ve kaliteli çekimler gerçekleştirilebiliyor. Fakat, ortaya çıkan detaylara göre Galaxy S8'de kameranın optikgörüntü sabitleme özelliği tam olarak aktif değil. Hatta önümüzdeki dönemlerde Samsung'un bu sistemi yazılımgüncellemesi vasıtasıyla aktif edeceği de söyleniyor.

Samsung Galaxy S8'in ön kamerasında EIS'e ek olarak OIS teknolojisinin yer aldığı fakat pasif durumda olduğu ortaya çıktı.
Samsung Galaxy S8'in ön kamerasında EIS'e ek olarak OIS teknolojisinin yer aldığı fakat pasif durumda olduğu ortaya çıktı.

Şu anda Galaxy S8'deki EIS isimli elektronik görüntü sabitleme teknolojisine yer verildiği üzerinde duruluyor. Yani optik sistem yerine titreşimin elektronik olarak yazılım vasıtasıyla engellendiği belirtiliyor. EIS, dijital olarak görüntülerdeki titreşimleri absorbe ediyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >