Samsung Galaxy Z TriFold stokları dakikalar içerisinde tükendi

Galaxy Z TriFold
Galaxy Z TriFold

Samsung’un üçe katlanan telefonu Galaxy Z TriFold, Güney Kore’deki ikinci satış dalgasında da dakikalar içinde tükendi.

Galaxy Z TriFold, Güney Kore’de 12 Aralık’ta başlayan satışlarda kısa sürede raflardan kalktı. Samsung’un bu hafta için verdiği stok yenileme sözü de tabloyu değiştirmedi. Yenilenen stokların iki dakika içinde tükendiği bildiriliyor.

Sınırlı stok tartışması

Galaxy Z TriFold
Galaxy Z TriFold

Cihazın hızlı tükenmesi talebin yüksek olduğuna işaret etse de, asıl etkenin arzın düşük tutulması olduğu yorumları öne çıkıyor. Güney Kore’deki ilk parti arzın 2 bin ila 3 bin bandında olduğu, hatta ilk satışın 1.000 adet civarıyla açılıp toplamda 3.000 adede ulaşıldığı iddiaları gündemde.

Sırada yeni pazarlar var

Galaxy Z TriFold
Galaxy Z TriFold

Samsung’un kendi duyurularında, cihazın Kore sonrası Çin, Tayvan, Singapur, BAE ve ABD gibi pazarlara açılacağı bilgisi yer alıyor. Bu genişleme takvimi netleştiğinde, benzer stok sıkışıklıklarının diğer pazarlarda da görülmesi sürpriz olmayabilir