Samsung, iade edilmeyen Galaxy Note 7'leri kapatacak

Samsung, Galaxy Note 7 kullanıcılarına son kez uyarı yaptı. Bu kapsamda 15 Aralık'tan itibaren iade edilmeyen telefonların şarj edilmesi engellenecek.

Güney Kore merkezli Samsung, dünya genelinde birçok farklı bölgedeki Galaxy Note 7'lerin patlamasıyla birlikte ürünler için hızlı bir şekilde toplatma kararı almıştı. Bu aşamada kullanıcılara ilk olarak değişim veya ücret iadesi opsiyonları sunulmuştu. Şirket, şimdi ise bu toplatma kararını bir adım öteye götürüyor.
Galaxy Note 7'ye ilk dava açıldı
Android işletim sistemli akıllı telefon pazarında pastanın büyük bir bölümüne sahip olan Samsung, patlamalar sebebiyle birçok kullanıcı tarafından dava edilmişti.
Galaxy Note 7'lerin patlama sebebi belli oldu
Galaxy Note 7'lerin patlamasıyla ilgili detaylı bir rapor hazırlayan şirket, sorunun batarya tasarımından kaynaklandığını açıklamıştı. Minik bir alana sığdırılan batarya, sıcaklığın artmasına ve akabinde telefonların patlamasına sebep oluyor.
Telefonu kullanmaya devam edenler var
Avrupa'daki kullanıcıların çok büyük bir bölümü (%90 civarında) Galaxy Note 7'lerini iade etmiş durumda. Ancak, gerek Samsung gerekse operatörlerin tüm uyarılarına rağmen telefonu hâlâ kullanmaya devam edenler var.
Telefonu kullanmaya devam edenler var Avrupa'daki kullanıcıların çok büyük bir bölümü (%90 civarında) Galaxy Note 7'lerini iade etmiş durumda. Ancak, gerek Samsung gerekse operatörlerin tüm uyarılarına rağmen telefonu hâlâ kullanmaya devam edenler var.
Wi-Fi ve Bluetooth pasif hale getirildi
Geçtiğimiz dönemlerde özellikle Yeni Zelanda ve Kanada'daki Note 7 sahipleri uyarılmış ve bu aşamadan sonra telefonların Wi-Fi ve Bluetooth gibi kablosuz bağlantı teknolojileri devre dışı bırakılmıştı. Telefonlarını yine de iade etmeyenler için şirket yeni bir önlem almaya karar verdi.
Wi-Fi ve Bluetooth pasif hale getirildi Geçtiğimiz dönemlerde özellikle Yeni Zelanda ve Kanada'daki Note 7 sahipleri uyarılmış ve bu aşamadan sonra telefonların Wi-Fi ve Bluetooth gibi kablosuz bağlantı teknolojileri devre dışı bırakılmıştı. Telefonlarını yine de iade etmeyenler için şirket yeni bir önlem almaya karar verdi.
Telefonların şarj olması engellenecek
Samsung, 15 Aralık'tan itibaren Galaxy Note 7'lerin şarj olmasını engelleyecek. Özel bir yazılım sayesinde uzaktan gerçekleştirilecek olan bu işlem, Galaxy Note 7'lerin kapanmasına sebep olacak. Elbette bu aşamadan sonra kullanıcıların yapacağı tek şey Galaxy Note 7'leri iade etmek olacak.
Telefonların şarj olması engellenecek Samsung, 15 Aralık'tan itibaren Galaxy Note 7'lerin şarj olmasını engelleyecek. Özel bir yazılım sayesinde uzaktan gerçekleştirilecek olan bu işlem, Galaxy Note 7'lerin kapanmasına sebep olacak. Elbette bu aşamadan sonra kullanıcıların yapacağı tek şey Galaxy Note 7'leri iade etmek olacak.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >