Samsung, katlanabilir telefonlarını nasıl test ediyor?

Samsung Galaxy Fold testi
Samsung Galaxy Fold testi

Katlanabilir telefonlarla ilgili merak edilen çok fazla şey var. Bunlardan biri de menteşe mekanizmasının nasıl test edildiği. Samsung son yayınladığı videoyla katlanabilir telefonların nasıl test edildiğini gösteriyor.

Katlanabilir telefonlar son kullanıcılar için epey heyecan verici. Geçen ay ilk kez sergilenen Galaxy Fold ve Mate X bu ürünlerden yalnızca ikisi. Ama Samsung ve Huawei dışındaki birçok şirket de katlanabilir telefonlar geliştiriyor.

Bu yeni yapıyla alakalı olarak kullanıcıların merak ettiği çok fazla şey var. Tamam, teoride her şey gayet güzel görünüyor. Fakat iş pratiğe döndüğünde akıllı telefonların nasıl sonuç vereceği fazlasıyla merak ediliyor.

Samsung Galaxy Fold katlanabilir telefonun menteşe mekanizması bu şekilde test ediliyor.
Samsung Galaxy Fold katlanabilir telefonun menteşe mekanizması bu şekilde test ediliyor.

Sıkı bir testten geçiriliyor

İşte bu noktada ise şirketler yavaş yavaş katlanabilir telefonların nasıl test süreçlerinden geçtiğini son kullanıcılarla paylaşıyor. Samsung, gerçek hayatta Galaxy Fold'un nasıl test edildiğini göstermek için yeni bir video yayınladı.

Ekranın açılma ve kapanması, menteşe sisteminin çıkardığı problemler vs bunların hepsi işte fabrika ortamlarındaki bu testler sayesinde ortaya çıkıyor. Video aslında sosyal medyada sıkça karşılaştığımız 'izlemesi keyifli şeyler' kategorisinde de değerlendirilebilir. : )

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >