Samsung, kendi Siri'sini kuruyor

Siri'yi ortaya çıkaran Viv Labs şirketini satın alarak çalışmalarına başlayan Samsung'un asistanının adı sonunda belli oldu.

Samsung Note 7 ile yaşadığı sorunlar neticesinde telefonu piyasadan kaldırma kararı almıştı. Firmanın yaşadığı bu talihsiz olay için Samsung'un başındaki yetkililer kameralar karşısında kullanıcılarından özür diledi ve bu kötü durumu unutturacağına dair söz vermişti.

Bu durum üzerine yeniden çalışmalarına başlayan Samsung, 26 Şubat'da tanıtımını yapacağı telefona yöneldi. Özelliklerini sır gibi sakladığı yeni akıllı telefonu hakkında çeşitli üst düzey yeniliklerden bahsedilmeye başlandı.

Söz konusu bu özellikler arasında Apple'ın Siri'sine rakip bir sesli asistan da yer alıyor. Samsun, Siri'yi ortaya çıkaran Viv Labs şirketini satın alarak aslında bir anlamda akıllı asistan sistemini kullanacağına dair sinyalleri vermişti. Böylece Apple'ı kendi silahıyla vuran Samsung, rekabeti yeniden kızıştırma yolunu tercih etmiş oldu.

Note 7 sonrasında sıkı bir şekilde çalışan Samsung'un Apple'a rakip asistanının adı sonunda belli oldu. Bixby isminde çıkacağı söylenen akıllı asistan samsung'un rakipleri karşısında kaybettiği prestiji kazandıracak silahlarından birisi olacağı düşünülüyor.

Şubat'ın 26'sında tanıtılacak olan Galaxy S8'deki Bixby'nin diğer Samsung ürünlerine de yerleştirilmesi konuşulurken, Samsung Türkiye'nin Bixby için Türkçe desteği konusunda nasıl bir çalışma yapacağı ve hangi ürünleri destekleyeceği konusunda şimdilik bir bilgi yer almıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >