Samsung, trafik kazalarını önleyen mobil uygulama geliştirdi

Sürücü
Sürücü

Samsung, geliştirdiği yeni telefon uygulamasıyla sürücülerin dikkatini doğrudan yola odaklamasını sağlayarak akıllı telefonlara bağlı kaza riskini azaltmayı hedefliyor.

Özellikle son birkaç yılda dünya genelinde günlük akıllı telefon kullanım süresi ciddi oranda artmış durumda. Elbette ülkemizde de benzer bir durum söz konusu. Zira son istatistiklere bakıldığında Türkiye'deki kullanıcıların her gün akıllı telefon başında geçirdiği sürecin dört saati aştığı ortaya çıkıyor.

Samsung In-Traffic Reply uygulaması, sürücülerin dikkatini dağıtacak tüm servisleri kapatıyor.

Akıllı telefon üreticileri durumdan gayet memnun. Zira bu ilgi doğrudan ürünlerin popülasyonunu artırıyor. Ancak bazı şirketler, en azından araç başındaki sürücülerin dikkatini dağıtan uygulamaları engelleyen uygulamalar üzerinde çalışıyor. Araştırmalara göre trafik kazalarının en önemli sebebi akıllı telefonlar. Dolayısıyla bu tip önlemler alınması gayet normal.

Bu sistemde gelen aramalar otomatik olarak standart bir mesajla ya da özel bir animasyonla yanıtlanıyor.
Bu sistemde gelen aramalar otomatik olarak standart bir mesajla ya da özel bir animasyonla yanıtlanıyor.

Samsung'un geliştirdiği "In-Traffic Reply" mobil uygulaması, telefonda sürücülerin dikkatini dağıtacak tüm servisleri devre dışı bırakıyor. Elbette bu sistem de sürücülerin dikkatinin dağılmasını sağlayarak odaklanmayı kuvvetlendiriyor.

Ayrıca sürüş sırasında çağrı ya da mesaj geldiğinde karşı tarafa standart ya da eğlenceli bir animasyonla cevap veriliyor. Şu anda beta aşamasında olan In-Traffic Reply uygulaması, gelecek ay öncelikle Hollanda'daki kullanıcılar için indirilmeye sunulacak. Akabinde diğer ülkelerde de aktif hale getirilmesi bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >