Samsung’un akıllı saat hamlesi: 'Ekrana gömülü parmak izi okuyucusu'

Samsung, 'yeni teknoloji hamlelerini' sürdürüyor.
Samsung, 'yeni teknoloji hamlelerini' sürdürüyor.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, ‘yeni teknolojileri’ cihazlarına adapte etmek konusunda iddialı. Şirket, ekrana gömülü parmak izi okuyucusu sistemini giyilebilir cihazlara da getirmek istiyor olabilir.

Akıllı saat endüstrisindeki rekabet, Huawei’nin de katılımıyla oldukça ‘çetin’ bir hal aldı. Apple’ın Apple Watch serisiyle liderliğini sürdürdüğü alana dair Samsung’un ilginç planları var.

Samsung’un ekrana gömülü şekilde gelen parmak izi tarayıcısına sahip ilk akıllı telefon modelinin önümüzdeki yıl içerisinde piyasaya sürülmesi beklenirken, Güney Koreli üretici ilginç bir hamleyi daha hayata geçiriyor. Öncelikle Galaxy S10 modelinde kullanılması hedeflenen teknoloji, büyük ihtimalle yeni nesil Galaxy Watch ile karşımıza gelecek.

Samsung'un yeni akıllı saatinin taslak görüntüleri.
Samsung'un yeni akıllı saatinin taslak görüntüleri.

Basınca karşı yüksek hassasiyet

Samsung’un patent süreçlerini sonlandırdığı özellik, akıllı saat ekranının hemen alt kısmına bir parmak izi okuyucu yerleştirmesinden ileri geliyor. Patent verilerine göre bu sensör, basınca karşı yüksek bir hassasiyetle gelecek ve yalnızca saat ekranının orta kısmında bulunacak.

Samsung'un akıllı saat ürünleri.
Samsung'un akıllı saat ürünleri.

Farklı paneller için aktif kılındı

Apple hegemonyasını sonlandırmak isteyen Samsung bu patenti; LCD, LED, OLED, MEMS ve e-paper gibi çok sayıda farklı panel için almış durumda yer alıyor. Bunun dışında dokunmasensörü ve elektronik akıllı kalem (S-Pen) destekli cihazlar için de alınan patentin kullanılıp kullanılmayacağı yahut hangi cihazlarda kullanılacağı ise şimdilik belirsizliğini korur durumda.

Kısacası, bir sonraki GalaxyWatch modeli büyük yenilikler ve oldukça ilerici özelliklerle gelebilir. Ne diyelim, rekabet ve yenilik her zaman ‘son kullanıcıya’ yarar. Bekliyoruz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >