Samsung'un ihmalkarlığı milyonlarca kullanıcıyı hacklenmeye maruz bıraktı

​Samsung'un ihmalkarlığı milyonlarca kullanıcıyı hacklenmeye maruz bıraktı
​Samsung'un ihmalkarlığı milyonlarca kullanıcıyı hacklenmeye maruz bıraktı

Samsung'un telefonlarında, telefona entegre gelen bir uygulamada meydana gelen sistem açığı telefonları hacklenmeye mağruz bıraktı.

Samsung cihazlarının telefona entegre olan kendi uygulamalarıyla dolu olduğunu herkes bilir. İşte Samsung'un eskiden kullandığı bu uygulamalardan birinde, bir ihmal sonucu milyonlarca kullanıcı hacklenmeye maruz kaldı. Hatta araştırmacılar, Samsung'un hacklenmeye maruz kalan bu kullanıcıları umursamadığını ve hiçbir önlem almadığını iddia ediyorlar.

Uygulama, 2014 yılında Samsung'un kullanmayı bıraktığı, birçok telefonda kendinden yüklü bir şekilde gelen S Suggest uygulaması. Bu uygulama, diğer popüler uygulamaları Samsung kullanıcılarına önerme amacını taşıyordu. Samsung'un 2014 yılında bu uygulamadan vazgeçmesiyle birlikte sorunlar da başladı. Samsung uygulamanın geçerliliğini durdurmuştu ama uygulama içeriğini kontrol eden alan adını(domain) koruyamadı. Bunun üzerine bir güvenlik araştırmacısı bu alan adını ele geçirdi.

Eğer bu alan adı bir güvenlik araştırmacısı tarafından değil de hackerlar tarafından ele geçirilseydi, telefonlarında hala S Suggest uygulaması bulunan cihazlara zararlı içerikler ve uygulamalar yönlendirebilir ve çok daha kötü şeyler olmasına sebep olabilirlerdi.

Samsung yetkilileri app-ssuggest.com alan adını geri alarak tehlikeyi savuşturacaklarını dile getiriyorlar. Samsung yetkililerinden gelen bu açıklamalara rağmen güvenlik araştırmacısı, 24 saatlik bir süre zarfında 2,1 milyon farklı cihazdan 620 milyon cihaz denetimini gördüğünü açıkladı. Bu veri artık rapor edilmeyen uygulamaları kullananan cihazların halen büyük bir çoğunluk oluşturduğunu gösteriyor. Ayrıca S Suggest uygulamasının telefonu yeniden başlatma ve uygulama yükleme yetkisine sahip olduğunu düşünürsek tehlikenin farkına varabiliriz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >