Şarjdaki iPhone 8 patladı

iPhone 8 patladı.
iPhone 8 patladı.

iPhone 8’deki pil sorunu dillendirilmeye başladığından bu yana konuyla alakalı en net örnek Çin’de yaşandı. Çin’de bir kadın, geceden şarja bıraktığı iPhone 8’i patlamış durumda buldu. Cihazı Apple’a götüren kadın herhangi bir cevap alamadı.

Apple, iPhone 8 serisini 22 Eylül’de yurtdışı için satışa çıkardı. Geçtiğimiz hafta ise iPhone 8 Plus modelinin modelini şarj olurken batarya şişme sorunundan bahseden çok sayıda haber yayınlanmıştı. Konuya dair açıklamada bulunan Apple sözcüsü, şişen batarya sorununu ve olayı incelediklerini ifade etmişti. Çin’den gelen yeni iddialarda ise bir kadın, geceden şarja bıraktığı iPhone 8’i patlamış şekilde buldu. Konuda incelenen en önemli noktalardan biri şarj esnasında üçüncü parti herhangi bir aksesuarın kullanılıp kullanılmadığı araştırması olarak değerlendiriliyor.

OrientalDaily isimli Çin haber sitesinde yer alan habere göre, Xiaomin isimli kadın, babasına aldığı iPhone 8’i geceden şarja bırakıp uyudu. Sabah uykudan kalktığında iPhone’unun arkasında büyükçe bir delik olduğunu ve dumanlar çıktığını gören genç kadın cihazın üzerine hemen su döktüğünü söyledi. Daha önce ifade edilen iddialar bataryaların sadece şişme sorunu yaşadığını ve cihazı ikiye ayırdığını gösteriyordu. Son olay ise şarj esnasında patlama durumuna değindiğinden bu yana iddialar sıkça konuşulmaya başladı…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >