Satışlarda umduğunu bulamayan Nokia, 3310'un 3G versiyonunu tanıttı

Nokia 3310
Nokia 3310

Nokia, efsane modeli 3310’u yenileyerek 2017 başında tanıtmış ve telefon hemen herkes tarafından ilgiyle karşılanmıştı. Nokia, şimdi de 3310 modelinin 3G versiyonunu tanıttı.

İlk çıktığı haliyle 100 milyondan fazla satan ve yenilenen haliyle Finlandiyalı HMD firması tarafından tanıtılan Nokia 3310, geçtiğimiz aylarda tüketiciye sunuldu. Avrupa fiyatı 47 Euro olan telefon ülkemizde ilk olarak hepsiburada.com sitesi üzerinden 549 TL’ye satıldı. Ancak beklenen ilgiyi görmeyen cihaz, ilk tanıtıldığı zamanlardaki popülerliğini de kaybetti.

Nokia 3G daha küçük ve daha hafif

Kullanıcılar 2 MP arka kameraya ve 16 MB depolama hafızasına sahip bir telefona sadece nostalji için böyle yüksek bir ücret vermek istemedi. Ancak Nokia pes etmedi ve Nokia 3G’yi tanıttı. Orjinal halinde 2,5G bulunan model bazı kişiler tarafından alay konusu bile olmuştu. Hatta bazı 3G altı cihazların çalışmadığı ülkelerde bu cihaz çalışmadığı için satış bile yapılmadı. Orijinal modele göre daha küçük, hafif ve ince olan yeni modelin açık mavi, siyah, sarı ve kırmızı olmak üzere sadece 4 renk seçeneğiyle gelecek.

Ekim ayında 50 Euro'dan satılacak

Kullanıcı arayüzü yenilenen bu model 3G radyo desteğini de kullanıcılarla buluşturuyor. Yeni Nokia 3310’lar Ekim ayı ortasında satışa çıkacak. Yeni cihaz orijinallerinden 3 Euro fazla olarak 50 Euro’ya satılacak.

Sizce böylesi düşük teknik özelliklere sahip bir modele sadece nostalji için bu ücret ödenir mi?

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >