Seçmeni Evet'e ikna eden kararlılık ve zeka dolu 10 sosyal medya çalışması

2017 Referandumu EVET.
2017 Referandumu EVET.

Millet 'evet' dedi. Biz de evet'in çıkmasına etki eden sosyal medyadaki başarılı çalışmaları sizler için derledik.

Sosyal medya, elbise seçiminden hobilerine, eğitiminden siyasi görüşüne kadar kullanıcıları etkileyen bir mecra.

Kullanıcıların büyük bir bölümü burada kendini arıyor veya burada buluyor. Yani her ne şekilde olursa olsun burada görülen ve okunanlar bir fikrin şekillenmesine sebep oluyor.

2017 Referandumu öncesinde de sosyal medyada ''Evet ve Hayır'' cephelerine bağlı hesaplar yoğun bir mesai harcayarak çeşitli gerekçelerle seçmeni etkilemeye çalıştı. Ancak evet cephesinin çalışmaları çok daha etkin ve yerinde oldu.

Sosyal medyanın hemen her yerinde kendine yer bularak derdini anlatmaya çalışan kullanıcılar bu çalışmanın sonuçlarını da istedikleri şekilde aldı.

İşte ''Evet'' cephesinin sosyal medyaya damga vuran 10 çalışması...

1. Periscope yayınları. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'Evet' kampanyasının en başından beri en etkin ismiydi! 

                                    
                                    
                                    Sosyal medyayı en iyi kullanan liderler arasında bir numarada Recep Tayyip Erdoğan var. Erdoğan'ın Twitter üzerinden yaptığı bir Scope yayını  mitinge gelen kişi sayısından daha fazla izlendiği bile oldu.
1. Periscope yayınları. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'Evet' kampanyasının en başından beri en etkin ismiydi! Sosyal medyayı en iyi kullanan liderler arasında bir numarada Recep Tayyip Erdoğan var. Erdoğan'ın Twitter üzerinden yaptığı bir Scope yayını mitinge gelen kişi sayısından daha fazla izlendiği bile oldu.
3. Sosyal medya hesaplarının aktifliği ve yılmayan yapısı. Evet cephesinin hesapları gece gündüz tweet atarak vatandaşın neden evet demesi gerektiğini yazdı, çizdi.
3. Sosyal medya hesaplarının aktifliği ve yılmayan yapısı. Evet cephesinin hesapları gece gündüz tweet atarak vatandaşın neden evet demesi gerektiğini yazdı, çizdi.
Ve bunu son anlara kadar devam ettirdiler. Bunu gören kullanıcılar bu cephenin ne kadar kararlı ve kendinden emin olduğunu anladı.
Ve bunu son anlara kadar devam ettirdiler. Bunu gören kullanıcılar bu cephenin ne kadar kararlı ve kendinden emin olduğunu anladı.
4. Facebook'taki butonun erken saatlerde kullanılması. Evet cephesi Facebook'un "Oy Veriyorum" butonunu da çok iyi kullandı

                                    
                                    
                                    Son ana kadar dedik ya işte bu tüm siteler için geçerliydi. İnsanlara ulaşma tarzı başkaydı. Aynı kararlılıkla oy kullanmaya giderken bile bu butonu en iyi şekilde kullandılar.
4. Facebook'taki butonun erken saatlerde kullanılması. Evet cephesi Facebook'un "Oy Veriyorum" butonunu da çok iyi kullandı Son ana kadar dedik ya işte bu tüm siteler için geçerliydi. İnsanlara ulaşma tarzı başkaydı. Aynı kararlılıkla oy kullanmaya giderken bile bu butonu en iyi şekilde kullandılar.
5. Cumhurbaşkanlığı Instagram hesabı. Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi Instagram hesabı paylaşım etki oranında dünya birincisiydi. 

                                    
                                    
                                    Facebook, Twitter ve Instagram gibi dev sosyal mecralara ilişkin önemli istatistikler yayınlayan Twiplomacy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Instagram hesabının dünya liderleri arasında ilk sıralarda olduğunu açıkladı. Öte yandan Erdoğan'ın Instagram paylaşımları, beğeni ve yorum sayısıyla dünyada en fazla etkileşim alanlar arasında da listenin ikinci sırasında.
5. Cumhurbaşkanlığı Instagram hesabı. Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi Instagram hesabı paylaşım etki oranında dünya birincisiydi. Facebook, Twitter ve Instagram gibi dev sosyal mecralara ilişkin önemli istatistikler yayınlayan Twiplomacy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Instagram hesabının dünya liderleri arasında ilk sıralarda olduğunu açıkladı. Öte yandan Erdoğan'ın Instagram paylaşımları, beğeni ve yorum sayısıyla dünyada en fazla etkileşim alanlar arasında da listenin ikinci sırasında.
6. Dev projelerin etkileyici paylaşımları. Ülkenin en önemli projeleri de sosyal medya üzerinde en güzel şekilde verildi. 

                                    
                                    
                                    Seçilen fotoğraflar ve oluşturulan videolarla kullanıcıların milli duyguları en güzel şekilde ön plana çıkarıldı. Dünyanın en gelişmiş yerlerinde bulunan projelerle yarışan ve onlardan daha iyi olan bazı projelerimiz yine sosyal medya hesaplarından en güzel şekilde verildi.
6. Dev projelerin etkileyici paylaşımları. Ülkenin en önemli projeleri de sosyal medya üzerinde en güzel şekilde verildi. Seçilen fotoğraflar ve oluşturulan videolarla kullanıcıların milli duyguları en güzel şekilde ön plana çıkarıldı. Dünyanın en gelişmiş yerlerinde bulunan projelerle yarışan ve onlardan daha iyi olan bazı projelerimiz yine sosyal medya hesaplarından en güzel şekilde verildi.
İşte o rapor.
İşte o rapor.
7. AK Parti-MHP ortaklığını unutturmamak. Ülkemizin en önemli partilerinden, Milliyetçi Hareket Partisi'nin de desteğini alan hükümet bunu kullanıcılara unutturmadı

                                    
                                    
                                    Sosyal medyayı provokasyon amaçlı kullanan hesaplar sürekli olarak MHP yönetimindeki bazı isimlerin ve tabanının önemli bir kesiminin hayır diyeceğini açıklıyordu. Bu da bazı kişilerde kafa karışıklığına neden oluyordu. Hükümet hesapları ve ek olarak eveti destekleyen hesaplarda yine bu kullanıcılara karşılık olarak MHP ile olan birliği hatırlatan paylaşımlar yaptı. Bu sayede birlik ruhu hep diri tutuldu.
7. AK Parti-MHP ortaklığını unutturmamak. Ülkemizin en önemli partilerinden, Milliyetçi Hareket Partisi'nin de desteğini alan hükümet bunu kullanıcılara unutturmadı Sosyal medyayı provokasyon amaçlı kullanan hesaplar sürekli olarak MHP yönetimindeki bazı isimlerin ve tabanının önemli bir kesiminin hayır diyeceğini açıklıyordu. Bu da bazı kişilerde kafa karışıklığına neden oluyordu. Hükümet hesapları ve ek olarak eveti destekleyen hesaplarda yine bu kullanıcılara karşılık olarak MHP ile olan birliği hatırlatan paylaşımlar yaptı. Bu sayede birlik ruhu hep diri tutuldu.
https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fakparti%2Fposts%2F1481097098620599%3A0&width=500
https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmilliyetcihareketpartisi%2Fposts%2F1284281641679847%3A0&width=500
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >