Serbest Geçiş Sistemi İstanbul harici şehirlerde de devreye giriyor

Serbest Geçiş Sistemi
Serbest Geçiş Sistemi

Otoyol ve köprülerde hız yavaşlatmadan geçiş ücretinin tahsis edilmesini sağlayan Serbest Geçiş Sistemi istanbul'dan sonra İzmir'de de hayata geçiyor.

İstanbul'da ilk etapta 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde uygulanmaya başlanan bu sistem, OGS ve HGS gibi geçiş sistemlerinin de bir üst seviyesi şeklinde açıklanabilir. Gişeleri tamamen ortadan kaldıran sistem, otomobillerin yavaşlamasını engelliyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından otoyol ve köprü geçişlerini rahatlatmak amacıyla ilk etapta İstanbul'da başlatılan bu çalışmanın şehirdeki trafiği %30 oranında rahatlatacağı üzerinde duruyor. Üstelik bu sistemin yakın zamanda İzmir'de de devreye gireceği belirtiliyor.

Serbest Geçiş Sistemi, köprüler haricine otoyollarda da uygulanmaya başlanacak.
Serbest Geçiş Sistemi, köprüler haricine otoyollarda da uygulanmaya başlanacak.

Konuyla alakalı olarak Aselsan TrafikOtomasyon ve Sağlık Grup Başkanı Erkan Dorken'in yaptığı açıklama ise şu şekilde:

"Serbest Geçiş Sistemi şu anda FSM'de, İzmir Çeşme'de, Osmangazi Köprüsü kavşağında hizmette. SGS daha hızlı geçiş imkânı veriyor. OGS ve HGS sisteminin entegrasyonunu sağladık. Türkiye'nin her tarafına bu sistem yapılacak. Hem önden hem de arkadan tespit sistemi var. Günde bir milyon kişi geçiş yapıyor."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >