Ses çıkardığı iddia edilen GIF, sosyal medyada tartışma oluşturdu

GIF
GIF

Normal şartlarda herhangi bir sesin çıkmasının mümkün olmadığı GIF’ler sosyal medyada büyük bir tartışma başlattı. Twitter üzerinde paylaşılan bir GIF'te ses duyduğunu söyleyen kullanıcılar paylaşımı bir anda büyük bir virale dönüştürdü.

Lisa DeBrunie adındaki Twitter kullanıcısı tarafından paylaşılan GIF, sesin olup olmadığına net bir karar veremeyen kullanıcıları kendisine birden fazla baktırmayı başarıyor. Bu paylaşımdaki GIF’in ses çıkardığını söyleyenlerle aslında sesin olmadığını söyleyenlerin tartışması paylaşımı bir anda binlerce etkileşim alan bir tweet haline getirdi.

Siz de haberimizin en altında yer alan kısımdan GIF’i izleyerek buna karar verebilirsiniz. Ancak önceden belirtelim ilk bakışta karar vermek biraz zorlayabilir.

GIF dosyalarında sesin bulunması mümkün değildir. Siz bir ses duyduğunuzu iddia ediyorsanız aklınız sizi yanıltıyor. Bir bakıma illüzyon altına giriyorsunuz da denebilir. GIF’te bulunan kocaman boyuttaki elektrik direğinin yere vurması hafıza deneyimlerine göre ses çıkarmasını olağan bulup ses geliyormuş algısı oluşturuyor. Yani aslında ses çıkmıyor bunu hafıza kendisi oluşturuyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >