Siber güvenlik şirketi McAfee, hackerların Kış Olimpiyatları'nı hedef aldığını açıkladı

McAfee
McAfee

Siber güvenlik şirketi McAfee, hackerların önümüzdeki ay Güney Kore'de yapılacak Kış Olimpiyatları’yla ilgili tehlikeli planlarının olduğunu duyurdu.

Siber güvenlik şirketi McAfee, Güney Kore'de düzenlenecek 2018 Pyeongchang Kış Olimpiyat Oyunları ile bağlantılı kuruluşlara, siber saldırılar konusunda bilgiler sunan e-posta gönderdi.

Sorumluların tespit edilemediğini ancak Olimpiyatlara yaklaştıkça bu tehditlerin daha da artacağına dikkat çekildi. Buna benzer geçmiş saldırılarda hackerlar şifreler ve finansal işlem verilerinin elde etmeye çalıştığını biliyoruz.

Kötü amaçlı e-postaların gönderildiği yer Singapur

Alınan kötü amaçlı e-postaların buz hokeyiyle daha fazla ilişkili olduğunu da ayrıca belirten McAfee, saldırganların bu sayede geniş bir ağ oluşturduğunu söyledi.

Hackerlar e-postaların, Güney Kore'nin Ulusal Terörle Mücadele Merkezi'nden geldiğine inanmaları için alıcıları kandırmaya çalıştıklarını belirten McAfee, bu e-postaların aslında Singapur’dan gönderildiğini belirtti.

Sorumluların henüz tespit edilemediği ancak yaklaşan olimpiyatlara bağlı daha fazla saldırı olasılığının bulunduğu kaydedildi.