Siemens'le anlaşan TAI, dijital uygulamaları geliştirmeyi hedefliyor

TAI
TAI

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ, dijital dönüşümde Siemens’i seçerek dijital ikiz uygulaması için iş birliğine gitti.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI), Siemens PLM Software ile üretim tesisinde bütünsel bir dijital ikiz uygulaması için iş birliğine gitti.

TAI ve Siemens anlaşmasından bir görüntü.
TAI ve Siemens anlaşmasından bir görüntü.

Siemens'ten yapılan açıklamaya göre, sabit ve döner kanatlı hava platformlarından insansız hava araçlarına (İHA) ve uydulara kadar pek çok entegre havacılık sisteminin tasarım, geliştirme, modernizasyon, üretim, entegrasyon ve yaşam döngüsü desteğinde Türkiye'nin teknoloji merkezi olarak faaliyet gösteren Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, dijital ikiz uygulaması için Siemens PLM Software’i tercih etti.

Ürünlerin pazara sunulma süresi önemli ölçüde kısalacak

Ankara’da düzenlenen imza töreniyle Siemens ile olan iş ortaklığını 11 yıl daha uzatan TAI, Teamcenter portföyü, NX yazılımı, Simcenter çözümü ve Tecnomatix portföyü de dahil olmak üzere Siemens'in uçtan uca dijitalizasyon portföyündeki çok sayıda üründen yararlanıyor. Dijital ikiz uygulaması sayesinde karmaşık programlar daha çabuk uygulamaya alınacak, fiziksel prototip süreçleri azalacak ve ürünlerin pazara sunulma süresi önemli ölçüde kısalacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >